FEM SPANINGAR: "Går inte lika lätt för Rosengård längre"

Damallsvenskan

MALMÖ. FC Rosengård vann mot Hammarby med 4-1 i damallsvenskan.
Här är Fotbollskanalens Erik Hadzics fem spaningar från matchen.

Hammarby inledde starkt mot Rosengård
Stefanie Sanders gav hemmalaget ledningen efter en kvart. Bara två minuter senare kvitterade Bajen genom Emilia Larsson och hade en väldigt stark period under den första halvtimmen. De hittade målchanser genom både genom kombinationer och ett rakare spel, och hade bud på ett ledningsmål. Rosengård stod inte att känna igen och fick problem att bryta ner ett högt stående, kompakt Bajenförsvar.

Schough räddade hemmalaget
Men den regerande mästaren har klass i en sådan som Olivia Schough. Landslagsspelarens skott i stolpen var det som gav Sanders möjligheten att peta in returen, och Schough var Rosengårds största hot matchen igenom. Mot slutet av första halvlek bytte hon kant tillfälligt med den andra yttern Loreta Kullashi. Den var efter en löpning från högerkanten som Schough blev frispelad av Emma Berglund, och lobbade läckert in ledningsmålet på tilläggstid i första halvlek.

Hammarby kroknade men kunde fixat poäng
Rosengård tog över matchbilden efter pausen sedan Hammarby tröttnat. Bajen skapade ändå ett jätteläge med dryga kvarten kvar, men Larsson nickade ett inlägg utanför från nära håll. Inhopparen Bea Sprung gjorde sedan sitt andra mål för säsongen i den 82:a minuten, innan Schough satte sitt andra för kvällen på tilläggstid. Rosengård visade kvalitén till slut, men 4-1 var siffror som inte speglade matchbilden.

Sena värvningen Bredgaard imponerar
Den 20-åriga danskan inledde säsongen i Linköping, spelade premiären där och värvades sedan till Rosengård på transferfönstrets sista dag. Sofie Bredgaard gjorde mål i sin debut och har sedan tagit plats på mittfältet - och imponerat där. Mot Hammarby var hon väldigt aktiv på nytt i offensiven, innan hon byttes ut skadad mot slutet av matchen.

Det går inte lika lätt för mästaren
FC Rosengård har fortfarande spelare som Fiona Brown, Jelena Cankovic, Jessica Wik, Mimmi Larsson, Frederikke Thøgersen och nya Rebecca Knaak på skadelistan. Spelet hackar stundtals och försvaret har släppt in sju mål på sex matcher. En markant skillnad mot förra säsongens allsvenska öppning där Rosengård gick fram som en ångvält. Att de ändå toppar serien, med en match mer spelad än BK Häcken, säger något om vilket sparkapital som finns i laget.

Publicerad 2022-04-29 kl 21:23