Häcken tappade segern på tilläggstid - LFC besegrade Piteå

Damallsvenskan

Linköping krossade Piteås gulddröm och höll liv vid sin egen.
Samtidigt kryssade Häcken mot Vittsjö, 1-1, och guldstriden tätnar.

På fredagen spelade guldkandidaterna Linköping, Piteå, Vittsjö och Häcken där de två förstnämnda drabbade samman i Östergötland och de andra två i Göteborg.

I Linköping gick hemmalaget på knock. Ställningen var 3-0 i paus. Piteå gjorde två mål direkt i den andra halvleken och LFC var skakat. Men östgötarna lyckades hålla undan och matchen slutade 3-2.

Därmed är Piteås gulddröm så gott som förstörd eftersom det är sju poäng upp till serieledande Häcken med fyra matcher kvar att spela. LFC å sin höll liv vid sin ambition om att sluta överst i damallsvenskan, för det är bara två poäng upp till Häcken.

Häcken var det, ja. De gulsvarta var på väg mot seger mot Vittsjö, som också är involverat i toppstriden. Hisingslaget ledde fram till tilläggstid, då kvitterade bortagänget på en hörna genom målvakten Lainey Burdett och matchen slutade 1-1.

Häcken leder för närvarande damallsvenskan med en poäng ned till tvåan Hammarby. Bajen har dock en match mindre spelad och ställs på lördagen mot KDFF.

Publicerad 2023-10-06 kl 20:11