Hamanos succé - sänkte IFK Norrköping med dubbla mål

Damallsvenskan

Maika Hamano visade vägen för Hammarby.
Chelsea-lånet sänkte IFK Norrköping med dubbla mål.
- Hon är fantastisk spelare, säger Bajens Alice Carlsson i Viaplay.

Hammarby är tillbaka på segerspåret efter fyra raka matcher utan triumf. Men det började allt annat än bra mot IFK Norrköping.

Bortalaget i Stockholm tog ledningen efter dryga tio minuter. Kaptenen My Cato stormade fram på ett inlägg efter en hörna och nickade in 1-0.

- Vi har haft tungt på senaste tiden. Det kändes skönt att sätta dit den, sa Cato till Viaplay i paus.

Men hemmalaget i Stockholm kom tillbaka och det var ett läckert mål. Maika Hamano, 19, snappade upp en boll i höjd med straffpunkten och dundrade in kvittering med ett skott i krysset.

Hamano nöjde sig dock inte med ett mål. Tio minuter in i matchens andra akt lyfte Kyra Cooney-Cross en inläggsfrispark till japanskan, som tog emot och satte dit 2-1. Därmed har Chelsea-lånet nu gjort sex mål i damallsvenskan.

- Hon är fantastisk spelare att spela, säger Bajens Alice Carlsson i Viaplay.

Matchen slutade 2-1.

I och med resultatet går Hammarby upp som tvåa på samma poäng, 23, som Piteå. Norrbottenlaget har dock en match mindre spelad. IFK Norrköping, som nu har sju raka förluster, ligger på nionde plats.

Hammarby: Tamminen - Westin, Carlsson, Sörensen, Nyström, Andersson - Cooney-Cross, Roddar, Hamano - Janogy, Hasund.

IFK Norrköping: Hjern - Ravnell, Cajlakovic, Woeller, Handfast, Egeriis - Burvall, Koivisto - Robertson, Leidhammar, Cato.

Publicerad 2023-06-02 kl 20:49