Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Hammarby vill slå publikrekord i damallsvenskan - flyttar derby till Tele2

Hammarby siktar på att slå det nuvarande publikrekordet i damallsvenskan på 9 413 åskådare.
Därför flyttas derbyt mot Djurgården den 27 maj till Tele2 Arena.

Hammarby hade under säsongen 2017 i ett publiksnitt på 712 åskådare per match i damallsvenskan. Samtidigt hade herrlaget ett snitt på 22 137 åskådare per match i allsvenskan.

Nu satsar Hammarby för att lyfta publiksiffrorna för damlaget. Därför flyttas derbyt mot Djurgården den 27 maj från den ordinarie hemmaarenan Hammarby IP till herrlagets hemmaplan Tele2 Arena. Bajen tar sikte på publikrekordet i damallsvenskan - som slogs i mötet mellan Linköping och Umeå 2008 - 9 413 åskådare.

- Vi har de senaste åren rönt stora framgångar med vårt publikarbete på herrsidan, och när vi nu har möjligheten att göra det även på damsidan så känns det helt rätt. Vi ska slå Damallsvenskans publikrekord för att sätta Hammarby Fotboll på publikkartan även på damsidan, men också för att i stort dra uppmärksamhet till dam- och flickidrott – något vi generellt tycker att den får för lite av. Det blir ett derby med fokus på fotbollsfest för hela familjen, säger Hammarbys ordförande Richard von Yxkull i ett pressmeddelande.

ANNONS

Beskedet kommer efter att en spelare, i en sluten Facebook-grupp, riktat stark kritik mot styrelsen i Hammarby.

”Som det ser ut nu har vi 14 kontrakterade spelare för säsongen 2018. Vår budget är alldeles för liten för att ha en konkurrenskraftig trupp för damallsvenskan och styrelsen har därmed sagt att de inte ser något problem med att vi åker ur allsvenskan i år”, skrev spelaren enligt Sportbladet.

Spelarens kommentar har väckt starka reaktioner bland Hammarby-supportrar och klubben har kallat till en informationsträff under torsdagen.

"Eftersom det från supporterhåll uppstått en del funderingar och frågor kring Hammarbys damfotbollsverksamhet och dess förutsättningar bjuder vi in till informationsträff nu på torsdag den 25 januari", skriver klubben.

Publicerad 2018-01-24 kl 12:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto