Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Här är spelarna som kan lämna efter Eskilstuna Uniteds tvångsdegradering

Damallsvenskan

Eskilstuna United flyttas ned till elitettan.
Här är fem heta spelare som kan lämna. 

1:12
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se en intervju med Eskilstuna Uniteds ordförande Lina Bertilsson i spelaren ovan.

Eskilstuna United har flyttats ner till elitettan efter att man inte mött de ekonomiska kraven. Ett beslut som man överklagade men vädjan till licensnämnden gick inte igenom. 

Det innebär att samtliga spelarkontrakt har brutits och att man säkerligen kommer ha svårt att behålla ett flertal av dessa. 

Nedan listas fem heta namn som förmodligen kommer att söka sig till en ny klubbadress. 

Anna Oscarsson
Den damallsvenska veteranen lär vilja fortsätta i den högsta ligan. Oscarsson har varit en av Eskilstunas viktigaste spelare under säsongen. Ambitionerna är höga och med sina fem landskamper under bältet är hon ett bra tillskott för vilken damallsvensk klubb som helst.  

Annons

Matilda Plan
Lagkaptenen har blandat och gett under säsongen. Det har varit tuffa dueller och en del kort som delats ut, en spelare som alltid ger 100 procent. Plan bytte ut bandy för att satsa helhjärtat på fotbollen, och troligtvis byter även hon ut spel i elitettan för att fortsätta karriären i damallsvenskan.  

Linn Vickius 
Stabil och viktig, både för ungdomslandslaget och för Eskilstuna United. Vickius, som är uttagen till januaritunrén, har en lång karriär framför sig och har ytterligare nivåer i sig. Det är därför svårt att se att hon skulle fortsätta för spel i elitettan. Detta trots att hon varit klubben trogen sedan 2018.  

Stått för inhopp med IFK Norrköping under åren, kanske är det ett alternativ? 

Mia Jalkerud 
Jalkerud har en lång karriär i damallsvenskan och har även uttryckt att det inte är jättetroligt  att hon fortsätter i elitettan. Men här spelar en familjefaktor in och det ska därmed bli intressant att se vart hon spelar i vår.  

Annons

Paulina Nyström 
Det känns som att Paulina Nyström stått med ena foten utanför dörrkarmen i väntan på beslut. Den svenska ungdomslandslagsspelaren har ryktats till Linköping FC där hon isåfall kommer göra Felicia Saving och Emma Östlund, också tidigare i Eskilstuna Unired, sällskap. Nyström har även kallats in till Peter Gerhardssons landslagstrupp för första gången efter sin stabila säsong med United. 

Publicerad 2023-01-03 kl 10:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto