Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Historisk transfer till BK Häcken: "Något av en milstolpe"

Damallsvenskan

Marika Bergman Lundin lämnar IK Uppsala för BK Häcken. 
Det är den säljande parterns första transfer i klubbhistorien. 
Det är glädjande att spelare som utvecklas hos oss får chansen att gå vidare i sin fotbollskarriär, säger klubbchef Gunnar Källsten i pressmeddelandet. 

Foto: Bildbyrån

Det blev totalt tre säsonger i IK Uppsala för Marika Bergman Lundin. Mittfältaren var med och tog Uppsala till damallsvenskan, och var sedan med när man degraderades tillbaka till elitettan.  

Nu är tiden i Uppsala över, och Bergman Lundin ansluter till topplaget, BK Häcken.  Övergången är Uppsala-lagets allra första transfer i klubbhistorien. 

- Transfern av Marika Bergman Lundin är något av en milstolpe för IK Uppsala Fotboll. Det är glädjande att spelare som utvecklas hos oss får chansen att gå vidare i sin fotbollskarriär samtidigt som det genererar värden tillbaka till klubben, säger Gunnar Källsten, klubbchef IK Uppsala Fotboll i ett pressmeddelande.  

ANNONS

Bergman Lundin återvänder till Göteborg där hon tidigare har spelat i Kopparbergs/ Göteborg FC och Jitex.

- Det känns väldigt skönt att vara hemma i Göteborg igen och få börja den här resan. Jag fick ett litet lyckorus när BK Häcken hörde av sig och det känns kul att få komma till en klubb som satsar och utvecklar samt ligger bra till i toppen, säger hon till klubbens hemsida.  

Sportchef Martin Ericsson:

- Marika är en spelare som är väldigt energifylld, kreativ och har bra speluppfattning. Hon kommer att stärka oss i vårt offensiva spel och är en spelare som gärna spelar bollen framåt och driver på. Vi ser det som en bra förstärkning på vårt innermittfält ihop med Filippa Curmark, Julia Karlernäs och Elin Rubensson. Det kommer att bli ett starkt innermittfält med dessa fyra spelare. 

ANNONS

Bergman Lundin gör sin första träning med laget under fredagen och kontraktet med BK Häcken är skrivet över säsongen 2024.   

Publicerad 2022-01-21 kl 11:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto