Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

IFK Kalmar tömde sina ungdomslags kassor: "Inte grävt i det"

Damallsvenskan

IFK Kalmar har tömt sina ungdomslags lagkassor.
Nu är pengarna borta - utan förklaring, rapporterar P4 Kalmar.
- Vi har inte grävt i det hela, säger ordföranden Håkan Brynielsson till P4.

Foto: Bildbyrån

Nyligen träffade IFK Kalmar, som har lag i allsvenskan på damsidan, kommunledningen i Kalmar för att berätta om sitt tuffa ekonomiska läge. I somras sålde klubben sitt klubbhus till just Kalmar kommun för 2,4 miljoner, enligt P4 Kalmar, men man har fortsatt ekonomiska bekymmer.

- Det är ingen tvekan om att man har haft och har en situation som är svår, sa Maia Dahlberg, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, till P4 Kalmar efter mötet.

Nu avslöjar P4 Kalmar att IFK Kalmar tömt sina barn- och ungdomslags lagkassor. Pengar som lagen dragit in bland annat genom att sälja bingolotter är borta.

IFK Kalmars ordförande Håkan Brynielsson bekräftar det hela.

ANNONS

- Det fanns ett problem i den bemärkelsen att lagkassorna hade blandats med föreningens övriga ekonomi, säger ordföranden till P4 Kalmar.

Hur det är möjligt att alla pengar har blandats säger sig inte klubbledningen veta. Någon förklaring finns alltså inte i dagsläget, men planen är att lagen ska få tillbaka sina lagkassor senast vid mars månads slut.

- Vi har inte grävt i det hela, vi har helt enkelt sagt att det viktigaste är att vi betalar ut de pengarna som respektive lag ska ha, säger Håkan Brynielsson.

Klubben har uppgett internt att man kommer få mer pengar av Kalmar kommun efter nyår och att lagen därefter ska få tillbaka sina lagkassor.

Publicerad 2022-11-28 kl 08:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto