Jalkerud hjälte - gjorde dubbla mål mot nykomlingen

Damallsvenskan

Eskilstuna körde över Brommapojkarna.
Då stod Mia Jalkerud för dubbla mål.
Matchen slutade 3-0.

Eskilstuna tog emot Brommapojkarna i damallsvenskan – och nykomlingarna fick inte mycket att säga till om i matchen.

Redan i den andra minuten tog hemmalaget nämligen ledningen. En hörna ledde fram till dubbla nickar mot mål. Den andra kom från Mia Jalkerud och innebar 1-0.

Strax därefter fälldes Ngozi Okobi i offensivt straffområde och domaren pekade mot elvameterspunkten. Jalkerud fick då chansen på sitt andra för kvällen och drog upp bollen i krysset. Emellan sina två mål hade anfallaren även haft en boll i ribban.

2-0 var sedan ställningen när lagen gick till paus och det stod sig även en bra stund därefter. För efter drygt 70 minuter utökade Eskilstuna på nytt. Anna Oscarsson gick på avslut, som styrdes på Shannon Woeller in i nät.

Det blev också slutresultatet i matchen och Eskilstuna tar säsongen andra seger.

Publicerad 2022-04-21 kl 21:21