Damallsvenskan

Släkten är som bekant värst.
Madelen Janogy gjorde två mål när Hammarby bortabesegrade Piteå.

Se höjdpunkterna från Piteå-Hammarby i spelaren ovan.

Hammarby gick upp i damallsvenskan till den här säsongen. Laget storsatsade och värvade flera etablerade spelare. En av dem var Madelen Janogy som förra säsongen spelade i Piteå. Hon låg bakom Hammarbys seger borta mot henne gamla klubb Piteå.

Hammarby tog ta i matchbilden direkt och var klart hetare än Piteå. Stockholmarna behövde inte ens två minuter innan första målet kom. Ellen Wangerheim vann en duell längs med kortlinjen och drogs i armen. Domaren pekade på straffpunkten och fram stegade Madelen Janogy. Storstjärnan var stensäker från elva meter och placerade enkelt in bollen.

Piteå har haft en tuff säsong med bara två segrar. De hade svårt att skapa chanser även i denna match och Hammarby kontrollerade spelet.

Tidigt i den andra halvlek utökade Hammarby ledningen. Gästerna pressade högt och vann bollen. Matilda Vinberg serverade Madelen Janogy till höger som vek in och sköt 2-0 till Hammarby vid den första stolpen. Ett skott som inte var otagbart för Nichole Persson i Piteå-målet. Jangoy ligger tvåa i skytteligan med sina sju mål.

Piteå flyttade fram positionerna mot slutet och försökte få till en forcering men Hammarbys backlinje hade inga större problem med Piteås anfallsförsök.

Inte nog med Janogys två mål. På tilläggstid stod Nina Jakobsson, även hon i Piteå förra säsongen, att fastställa slutresultatet. Helt på egen hand dribblade hon sig in i Piteå straffområde och tryckte in bollen i det bortre krysset, otagbart för Persson i målet.

Det blev 3-0 till Hammarby som nu har nu sju raka matcher utan förlust. Nykomlingen är trea i damallsvenskan och jagar toppduon Rosengård och Häcken. Piteå står kvar på sju poäng och är delad nästjumbo.