Kapocs matchhjälte för Linköping i segern mot Djurgården

Damallsvenskan

Djurgårdens Portia Boakye fick ett rött kort tidigt i matchen.
Då klev Cornelia Kapocs fram och ledde sitt Linköping till seger.
Matchen slutade 3-1 till hemmalaget.

Det var redan i minut 13 som Portia Boakye fick syna det röda kortet. Det handlade om en eftersläng mot Linköpings Petra Johansson. Enligt Östgöta-Corren var det en armbåge upp i ansiktet som orsakade det röda kortet. Boakye var tydligt oförstående men fick sedan vandra av plan.

Då tog Linköping chansen direkt. Cornelia Kapocs klev fram och gjorde matchens första mål bara minuter senare. Och det skulle fortsätta vara Kapocs som levererade även resten av matchen.

Precis innan halvlek gjorde hon sitt andra mål. Från utkanten av straffområdet lobbade hon in bollen vid den bortre stolpen.

Det skulle sedan bli 3-0 och vid det målet fick Kapocs nöja sig med en assist. Uchenna Kanu tog emot en djupledsboll precis framför mål och förvaltade den väl.

Men Djurgården gav inte upp. I slutminuterna bjöd Nelie Lilja på ett vackert mål. Ett långskott seglade över hela försvaret och bollen sjönk i tid för att hitta in i det högre vänsterhörnet av målet.

Det räckte dock inte till mer än en fin reducering. Slutresultatet blev 3-1 till Linköping.

Publicerad 2021-09-05 kl 18:51