Evelyne Viens blev hjälte för KDFF mot Vittsjö.
I och med 1-0-segern kliver laget upp i delad serieledning.

Kristianstads DFF har gått som tåget i damallsvenskan och inför mötet med Vittsjö hade laget vunnit sina åtta senaste matcher.

Nu har laget tagit nio raka segrar.

Évelyne Viens gjorde matchens enda mål mot Vittsjö tio minuter efter paus. Det räckte för att vinna matchen.

KDFF hade dock bud på att göra 2-0, bland annat brände Sheila van den Bulk en straff. Vittsjö hade också sina chanser. En av dem skapade Linda Sällström. Finländaren brände ett jätteläge med dryga kvarten kvar av ordinarie tid.

KDFF är nu delad serieledare med Rosengård på 39 poäng. De orangeklädda har dock spelat två matcher fler. Vittsjö å sin sida ligger på sjätte plats med 26 inspelade poäng.

Publicerad 2022-08-12 kl 19:53