Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klart: Prioritet Finans knyter miljonsamarbete med Kopparbergs/Göteborg

Damallsvenskan

Prioritet Finans var tidigare stjärnsponsor till IFK Göteborg.
Nu går finans- och factoringbolaget in med ett stort belopp i Kopparbergs/Göteborg.
- Jag hoppas att vi sponsorer tillsammans kan vara med och bidra med den sista pusselbiten som gör att klubben kan ta en historisk första SM-titel, säger vd:n Nils Wiberg i ett pressmeddelande. 

Foto: Bildbyrån.

Med en omgång kvar av säsongen står det redan nu klart att Kopparbergs/Göteborg kommer att sluta tvåa, precis som i fjol, i damallsvenskan. Rosengård firade i söndags SM-guld, samtidigt som Marcus Lantz spelare fick trösta sig med Champions League-spel även nästa säsong. 

Då får föreningen större ekonomiska muskler. 

Aftonbladet var under tisdagen först med att rapportera om att finans- och factoringbolaget Prioritet Finans, med frispråkige vd:n Nils Wiberg i spetsen, kommer att inleda ett samarbete med Kopparbergs/Göteborg för att klubben ska få ekonomiska förutsättningar att konkurrera om SM-guld, men även kunna utveckla ungdomsverksamheten. Det ska röra sig om ett mångmiljonbelopp över de kommande åren, vilket GP uppgav är 3,9 miljoner kronor som fördelas över en treårsperiod.  

ANNONS

Nu bekräftar Prioritet Finans att ett samarbete är på plats. 

- Klubben har varit fantastiskt framgångsrika de senaste åren och är med uppe i toppen av damallsvenskan även i år. Jag hoppas att vi sponsorer tillsammans kan vara med och bidra med den sista pusselbiten som gör att klubben kan ta en historisk första SM-titel, säger Nils Wiberg i ett pressmeddelande. 

- Med framgång på elitnivå följer även ett ökat lokalt intresse för flickor att börja spela fotboll vilket är väldigt positivt för staden. Gamla Ullevi är ju sedan 2009 även damlandslagets officiella hemmaarena där det under åren har bjudits på folkfester och underhållande fotboll på högsta internationella nivå, fortsätter han. 

Peter Bronsman, som är ordförande i Kopparbergs/Göteborg, säger så här om samarbetet:

- Vi är stolta och hedrade över att få Prioritet Finans som en stark partner. Samarbetet med dem gör att vi även fortsättningsvis skapar förutsättningar för att utvecklas som elitförening, men vi kan nu också bygga upp en ännu starkare och mer långsiktig kvalitet i våra ungdomssatsningar, säger Bronsman i en kommentar i pressmeddelandet. 

ANNONS

- Ledstjärnan för oss är att främja damfotbollen i Göteborg med omnejd. Att Prioritet Finans delar den visionen med oss känns fantastiskt, fortsätter han. 

Enligt Aftonbladet kan det bidra till att Kopparbergs/Göteborg har möjlighet att ta upp kampen ekonomiskt med Rosengård, då Rosengård, enligt tidningen, i fjol omsatte drygt 28 miljoner kronor medan Göteborgsklubben endast omsatte runt 11-12 miljoner kronor. 

Prioritet Finans är sedan tidigare även huvudsponsor till Djurgårdens IF. Tidigare var även Prioritet Finans stjärnsponsor till IFK Göteborg. 

Publicerad 2019-10-22 kl 12:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto