Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klart: Talangduo skriver på för FC Rosengård

Damallsvenskan

Talangerna Tilde Björklund och Mikaela Stojanovska skriver på för FC Rosengård.
Båda kontrakten sträcker sig över 2025.
- De är unika talanger, säger sportchef Therese Sjögran i ett pressmeddelande.  

Foto: Bildbyrån.

Som 10-åring lämnade ytterbacken, Mikaela Stojanovska IFK Trelleborg för spel i FC Rosengård och 2020 anslöt Tilde Björklund från IK Pandora FF till den mesta mästarens ungdomslag.  

Duon har varit en stor del till att man säkrade DM-guldet under året. Dessutom har både Björklund och Stojanovska varit en del av F06-landslaget.  

Och nu har 16-åringarna skrivit på ett lärlingskontrakt med FC Rosengård. Kontraktet sträcker sig till och med 2025.  

- Jag är glad över att ta det här steget och känner att det är den bästa möjligheten för mig att fortsätta min utveckling. Att få träna i A-lagets miljö, med de förutsättningar som finns runt omkring, kommer att vara väldigt givande för mig. Jag trivs jättebra i klubben och ser fram emot framtiden, säger Stojanovska i ett pressmeddelande.  

ANNONS

- Jag är glad och stolt över att få skriva på mitt första A-lagskontrakt med Sveriges bästa klubb. Detta har varit en dröm för mig länge och det ska bli spännande att få vara en del av laget nästa år, säger Björklund. 

Sportchef Therese Sjögran:  

- Både Tilde och Mikaela är unika talanger som utvecklats mycket det senaste året och tagit stor plats i både U19 och division 1. Vi ser att vi har en bra miljö för yngre spelare att utvecklas i och det är väldigt roligt att vi nu har två som tar klivet hela vägen upp till A-truppen.  

Publicerad 2022-12-01 kl 13:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto