Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart: Tidigare kaptenen Sanna Kullberg lämnar Djurgården

Damallsvenskan

Sanna Kullbergs speltid minskade under den gångna säsongen.
Nu lämnar den tidigare kaptenen Djurgården, något Fotbollskanalen tidigare avslöjat
- Djurgården är en förening som jag alltid hållit varmt om hjärtat och det var stort för mig att få bära kaptensbindeln, säger Kullberg till Djurgårdens hemsida. 

Foto: Bildbyrån

Efter att ha varit en viktig spelare under säsongen 2022 fick Sanna Kullberg inleda säsongen 2023 med kaptensbindeln på armen. 

Sakta minskade dock speltiden och nu står det klart att Kullberg lämnar Djurgården, något hon berättade om för Fotbollskanalen tidigare i veckan. 

- Det har varit många turer och vi har bollat det fram och tillbaka. Ett tufft beslut eftersom jag har trivts så pass bra här och tycker om det liv jag har fått i Djurgården. Men det faller lite på speltiden och nu under hösten har det blivit ett tränarskifte där jag inte fått det förtroendet som jag önskat. Så att fortsätta ett år i den miljön känns inte riktigt rätt för min del och då har jag valt att lämna - vilket verkligen var ett jättesvårt beslut, säger hon till Djurgårdens hemsida. 

Annons

Totalt blev det 43 matcher för den 30-årige mittbacken fördelat över två säsonger i Djurgården.

– Det var väldigt ärofyllt och jag är väldigt tacksam över att ha varit lagkapten. Djurgården är en förening som jag alltid hållit varmt om hjärtat och det var stort för mig att få bära kaptensbindeln, fortsätter hon. 

Klubbens sportchef Jean Balawo kommenterar även han avskedet. 

- Det är givetvis väldigt tråkigt att Sanna inte är med oss framåt - en spelare som har betytt väldigt mycket för oss både på och utanför planen och som vi gärna hade haft kvar. Men vi får önska henne ett stort lycka till och jag hoppas att vi ses framöver. 

Kullberg berättar även att hon gjort klart med en ny klubb men vill inte avslöja vilken.

– Det är klart men inte officiellt, så det får vi ta när det kommer ut, säger hon. 

Annons
Publicerad 2023-12-09 kl 14:14
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto