Klassdemonstration från Rosengård - vände och tog klar seger mot Kif Örebro

Damallsvenskan

Rosengård hamnade i ett tidigt 1-0-underläge mot Kif Örebro under söndagen.
Då skånskorna för en klassdemonstration, vände och vann med 4-2.

Kif Örebro hade en tämligen imponerande form i damallsvenskan och hade vunnit sina tre senaste matcher, med totalt 12-2 i målskillnad. Men när serieledaren FC Rosengård kom på besök under söndagen blev skånskorna numret för stort.

Visserligen bjöd Örebro på en chockstart när man tog ledningen med 1-0 genom Elizabeth Pechersky redan i den första minuten, men där efter följde en klassdemonstration av Rosengård.

Mimmi Larsson gjorde 1-1 i den 11:e minuten, Sofie Bredgaard gjorde 2-1 i den 20 minuten och Olivia Schough gjorde 3-1 på straff i den 26:e minuten.

Hemmalaget Örebro skapade lite nerv i matchen när man reducerade till 2-3 i den 40:e minuten, men med dryga timmen spelad fastställde Schough slutresultatet 4-2 - återigen på straff.

Segern innebär att Rosengård nu leder damallsvenskan med 54 poäng, fem poäng före Kristianstads DFF och Linköpings FC på delad andra plats. Kif Örebro, i sin tur, placerar sig på nionde plats efter förlusten med fyra poängs marginal ner till Djurgårdens IF på tionde plats och sex poäng upp till Eskilstuna United på åttonde plats.

Örebro: Enblom - Hoff Persson, Regnås Valcic, Kovacs, Steigleder - Wickenheiser, Pikkujämsä - Pechersky, Augustdottir, Kollanen - Lockwood.

Rosengård: Micah - Berglund, Arnardottir, Knaak - Öling, Bredgaard, Persson, Kullashi, Brown - Larsson, Schough.