Kopparbergs/Göteborg dominerade och vann på Stockholms Stadion

Damallsvenskan

Kopparbergs/Göteborg besegrade Djurgården med 3-0 under söndagen.
Det efter att ha dominerat matchen på Stockholms Stadion.

Kopparbergs/Göteborg hittade tillbaka till vinnarspåret senast, efter två raka förluster mot Rosengård och Kristianstad, när Eskilstuna besegrades med 3-0. När man besökte Djurgården på Stockholms Stadion under söndagen fortsatte man att vinna - och man gjorde det genom att dominera.

Djurgården stod upp väl trots hård press och lite bollinnehav i den första halvleken, men i den andra halvleken orkade man inte längre.

Filippa Angeldal gjorde 1-0 till gästerna direkt efter halvtid i den 51:a matchminuten. Därefter fortsatte KGFC att dominera bollinnehav och skapa chanser.

I den 77:e minuten utökade Emma Koivisto till 2-0, och på övertid i den 92:a minuten fastställde Rebecka Blomqvist slutresultatet 3-0 till KGFC.

I och med segern hänger man kvar i toppstriden. KGFC är nu tre poäng bakom ettan Rosengård. För Djurgårdens del stannar man kvar på åttondeplats.

Härnäst möter KGFC Piteå på hemmaplan, samtidigt som Djurgården möter Vittsjö borta.