Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kraftig spelarkritik mot Häcken-ledningen: "Mycket vi kunde gjort annorlunda"

Damallsvenskan 2022-01-11 kl 19:07

BK Häcken tog inför i fjol över Kopparbergs/Göteborgs SM-guldvinnande lag.
Nu är 21 spelare, i klubbens division 2-trupp från i fjol, kritiska till klubbledningen.
- Jag har jättestor respekt för den besvikelse som finns, säger klubbchefen Marcus Jodin till Göteborgs-Posten. 

Foto: Bildbyrån.

BK Häcken tog inför fjolårets säsong över Kopparbergs/Göteborgs damlag, som vann damallsvenskan 2020. Häckens medlemmar röstade igenom övertagandet, samtidigt som spelare i klubbens befintliga damlag, som då spelade i division 2, var positiva till beslutet. 

Nu skriver Göteborgs-Posten om en stor besvikelse i division 2-laget, som i fjol gick upp till division 1, över hur situationen blivit efter övertagandet. Enligt tidningen har tränarna inte fått sina avtal förlängda, samtidigt som sju spelare nyligen fick veta att de inte platsar i truppen. Så här långt har även åtta spelare lämnat på eget bevåg. Flera spelare, som GP pratat med, är besvikna över bristen på dialog från klubbledningen. 

ANNONS

GP skriver att spelarna nu skrivit ett gemensamt uttalande i "ett slutet forum" för truppen, där 21 spelare "gillat" inlägget som ett sätt att skriva under uttalandet. 

"Att klubben vill ändra inriktning på det som tidigare var BK Häckens enda damlag är tydligt. Att detta görs utan tydlig kommunikation från ledningen till spelarna är fruktansvärt dåligt. Under våren fanns oceaner av tid för att locka fram en positiv inställning till upptag av Kopparbergs/Göteborgs FC. Samtidigt lovades en lyhördhet gentemot vårt lag och att några drastiska förändringar inte skulle genomföras", står det i uttalandet enligt GP

Spelarna är vidare kritiska till en stor spelaromsättning i laget och menar att spelare i flera år lagt ner all sin fritid på att hjälpa laget uppåt i seriesystemet. Avslutningsvis menar även spelarna att "Häcken har rykte om sig att vara en välskött förening", men att det känns "väldigt långt ifrån sanningen". 

ANNONS

Häckens klubbchef Marcus Jodin ger, i en intervju med GP, sin syn på kritiken. 

- Jag har jättestor respekt för den besvikelse som finns. Men jag tror det blir fel att peka på att det här skulle vara en effekt av att Kopparbergs blev den del av Häcken. Det är klart att det har påverkat, men det är också mycket möjligt att vi hade suttit här med samma besvikelse även utan det. Sett i backspegeln finns det mycket vi kunde gjort annorlunda 2021, kring de flesta av våra lag. Men vi växte väldigt snabbt som klubb och som organisation. När utvecklingen går så snabbt så blir det fel längs vägen. Det har vi varit ödmjuka inför från starten, och ambitionen är att hela tiden utvecklas och bli bättre, säger han till Göteborgs-Posten. 

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto