Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Larsson mottog hat efter flytt till Rosengård: "Extra jobbigt"

Damallsvenskan

Emilia Larsson köptes loss från Hammarby.
Men det har inte bara varit glada miner kring flytten till FC Rosengård.
- Jag har blivit ifrågasatt, säger hon till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån

Emilia Larsson.

Emilia Larsson anslöt till FC Rosengård efter att ha varit i Hammarby sedan 2019. Anfallaren var dock inte ensam om att lämna Stockholmsklubben, utan fick även sällskap av Emma Jansson. Och när det blev klart att två supporterfavoriter skulle lämna klubben var det inte bara glada miner.  

- Det är klart att man har blivit ifrågasatt och det är egentligen inte något jag kan säga någonting om, folk får titta och tänka och ha sina åsikter om det här. Men jag kan inte säga annat än att jag tror att jag har gjort rätt beslut för mig själv och min fotbollskarriär – sen är det klart att det är lite känsligt att man gjort en flytt inom Sverige, men jag tror att jag har tagit rätt beslut för mig, säger Emilia Larsson.  

ANNONS

Påverkas du av att folk kommer in och har åsikter?
- Ja, såklart. Det är klart att man påverkas speciellt när man har spelat i Bajen i fyra år och det är en klubb som alltid legat en varmt om hjärtat. Det blir extra jobbigt när fans blir besvikna och irriterade, det har jag full förståelse för och det är ju ett tecken på att fotbollen går framåt också.  

Hur viktig är supporterkulturen – trots att den i viss mån börjar bli hårdare på damsidan?
- Det är otroligt viktigt, det är ett tecken på att damfotbollen går framåt och att de tycker, tänker och bryr sig om vad som sker i klubbarna. När man får mycket hat och skit, då får man se det negativa med supporterkulturen.  

Ja, även om det varit negativa toner från ett håll så har det inte bara sett så ut. På andra sidan, i Malmö har det varit positiva tongångar och likaså från familj och nära och kära.  

ANNONS

- Det har varit många som skrivit att de är glada för min skull och supportrarna har välkomnat mig. Men min familj har stöttat mig och stått bakom mig i det här beslutet – jag är väldigt glad att jag också haft mina vänner som stöttat mig i det här, säger hon.  

Hur har det varit att gå samtidigt som Emma Jansson, det är ju en person som står dig nära.
- Det är en enorm trygghet att jag får med mig en av mina bästa vänner utanför fotbollen. Det är skönt att kunna med någon och diskutera med. Det är en tuff period när man tar sig in i en ny klubb – men det är alltid kul att spela fotboll med en av sina bästa vänner, säger Larsson och fortsätter:  

- Det ska bli en rolig resa som vi får vara med om ihop. I år börjar vi på en ny resa tillsammans och vi får spela Champions League. Det ska bli otroligt kul att få vara med henne på den resan.  

ANNONS

Tiden i Bajen var under fjolårssäsongen delvis tuff. Larsson blev förpassad till bänken och var in och ut ur startelvan. Det var något som påverkade självförtroendet.  

- Det tog på självförtroendet. Men det är någonting jag försöker lägga bakom mig nu. Jag försöker fokusera på att vara så bra som möjligt och bygga upp självförtroendet.  

Hur gör man det?
- Det är svårt såklart. Jag vet inte riktigt vad som är det bästa sättet men jag har försökt att ta så mycket hjälp jag bara kan av mina nära och kära och använda mig av resurserna som finns i Rosengård, och min tränare så klart, säger hon och fortsätter:  

- Det har varit en tuff period förra året men jag försöker ta mig vidare därifrån nu.  

Larsson köptes sedan loss av Rosengård och lämnade huvudstaden för Malmö – anfallaren menar att var en självförtroendeboost.  

ANNONS

- Det kändes otroligt att de svenska mästarna ville köpa loss mig och det känns som att jag fick lite högre självförtroende då. De visade att de tror på mig när de valde att köpa loss mig ur mitt kontrakt från min gamla klubb. Det var häftigt och smickrande.  

Hur skulle du säga att självförtroendet är just nu?
- Det är okej. Jag är på en bra plats, jag vet att jag kommer utvecklas och att jag har bra människor runt omkring mig som kommer hjälpa mig. Det är väldigt bra nu, avslutar hon.  

Publicerad 2023-02-03 kl 12:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto