Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

LB07-anfallaren kan flytta till Linköping efter urdragningen: "Så klart ett steg uppåt i karriären"

Damallsvenskan

LB07 drog ur sitt lag ur elitettan för den kommande säsongen.
Nu kan anfallaren Sophie Sundqvist hamna i damallsvenska Linköping.
- Det hade så klart varit ett steg uppåt i karriären, säger hon till Kvällsposten.

Foto: Bildbyrån

LB07 meddelade under tisdagskvällen att klubben kommer att dra ur sitt damlag ur den näst högsta serien, elitettan. Laget, som i fjol åkte ur damallsvenskan, hade inte de ekonomiska resurser som krävdes för att klubben skulle kunna bedriva verksamheten i elitettan.

En av spelarna som drabbades av det sena beskedet var Sophie Sundqvist, som förra året gjorde sju mål i damallsvenskan och även debuterade i Sveriges U23-landslag.

- Vi vill alla i laget fortsätta spela fotboll på hög nivå. Det värsta är att beskedet kommer så här sent. Min agent kollar runt men jag har ingenting klart. Det är inte så lätt att hitta någon klubb i mitten av februari och med så kort tid till serierna startar, sa hon till Sydsvenskan.

ANNONS

Och hög nivå kan Sundqvist nu komma att fortsätta på, till och med den allra högsta. Corren rapporterade under tisdagen att hon kommer att provträna med damallsvenska Linköpings FC.

- Tidigare har klubben gjort allt vad de kunnat för att behålla henne. Men nu släpper de alla spelare vilket öppnar upp för att vi ska få till det här. Med det sagt är det inte säkert att det blir ett kontrakt, säger LFC:s tränare Olof Unogård till tidningen.

 Spelaren själv menar att ingenting är klart och att hon inte tagit något beslut om sin kommande klubbadress. Hon beskriver det som hände i LB07 som väldigt tråkigt och att hon försöker se framåt. Ett byte till Linköping hade inneburit konkurrens i anfallet med landslagsspelarna Lina Hurtig och Stina Blackstenius, något Sundqvist välkomnar.

- Det hade varit väldigt utvecklande för min del att se och lära av dem, och jag hoppas även att jag skulle kunna bidra med det jag kan. Det hade så klart varit ett steg uppåt i karriären, säger hon till Kvällsposten.

ANNONS

Linköping slutade förra året femma i damallsvenskan och klubben tog två raka SM-guld 2016 och 2017.

Publicerad 2020-02-12 kl 19:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto