Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN

Lina Nilsson lägger skorna på hyllan: "Jag har nog gjort mitt"

Foto: Bildbyrån

Ryggen har varit det stora problemet genom hela Lina Nilssons karriären. Nu sätter smärtorna stopp på fotbollskarriären.
– Jag har nog gjort mitt, ja. Innerst inne har jag bestämt mig. Det finns ett liv efter fotbollen också, säger Lina Nilsson i en intervju med Sydsvenskan.

I åtta år har Rosengårds Lina Nilsson dragits med ryggproblem, som visat sig vara diskbråck. Nu har hon bestämt sig att sluta med fotbollen.

– Det har varit hanterbart, har inte hindrat mig. Men när jag blivit kall och kommit hem har det känts desto mer.

Nilssons tanke var att detta år skulle bli det sista roliga året. Med Champions League, cupen och ligan - men det blev endast åtta matcher i serien, spel i cupfinalen och Champions League i våras. Och det var mot Barcelona i kvartfinalen som ryggproblemen ökade.

– Jag hade skitont dagen före bortamatchen. Det var knappt att jag kunde spela. Sen kändes det bra ett tag och så fick jag en bristning i vaden tre-fyra dagar före seriepremiären och var borta en månad. Sen har jag aldrig riktigt kommit tillbaka, haft ont här och där, säger Nilsson till Sydsvenskan.

Totalt blev det 392 matcher i klubblaget, varav 30 i Champions League, och 72 landskamper. Livet efter karriären har Nilsson funderat på länge, men skjutit fram det.

– Det har ofta varit skönt att bara ha fotbollen, vissa dagar har jag tänkt att det vore skönt att ha jobbat. Jag är utbildad i ekonomi för länge sedan, säger Nilsson till Sydsvenskan.

– Det retar mig lite att jag är så nära 400 matcher för klubben. Det var faktiskt ett mål, säger hon.

Publicerad 2017-10-05 kl 12:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons