Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Linköping tappar Mimmi Larsson - letar förstärkning: ”Haft en lite för liten trupp”

Damallsvenskan

Anfallaren Mimmi Larsson har valt att inte förlänga med Linköping.
Nu letar klubben efter ersättare och siktar på att värva sex till sju spelare inför nästa säsong.
- I vissa fall har vi kommit så långt att vi har börjat diskutera kontraktsförslag, säger sportchefen Olof Unogård.

Foto: Bildbyrån

Linköpings truppbygge inför 2020 har dragit igång på allvar. Målvaktstalangen Emma Holmgren har lämnat och in kommer Cajsa Andersson från Piteå som varit i LFC tidigare. Klubben har också värvat Ronja Andersson från Piteå som kommer in och ersätter Anna Oscarsson.

Samtidigt som Linköping inledde arbetet med nästa års trupp vittnade den tidigare spelaren Anna Oscarsson, i en intervju med Sportbladet, om kränkande kommunikation från tränaren Olof Unogård.

- Framförallt känns det som en jättetråkig avslutning på mitt och Annas samarbete, vi har jobbat ihop länge. Så det kändes tråkigt att det skulle sluta på det sättet, sen var det klart att det inte var något positivt för varken mig eller klubben att det kom i den tajmingen. Så här i efterhand tycker jag vi som klubb absolut hade kunnat sköta den saken bättre, säger Unogård.

ANNONS

Nu en månad senare har Linköping 14 klara spelare inför nästa år och ambitionen är att stärka upp truppen ytterligare gentemot förra säsongen.

- Men det är väl i praktiken 15. För vi är muntligen överens med en spelare till som vi hoppas kunna släppa i dagarna här, säger Olof Unogård och fortsätter:

- Vi har ju känt att vi har haft en lite för liten trupp i år så målbilden är att vi ska landa på åtminstone 18 utespelare och tre målvakter, så det blir 6-7 spelare till då. Sen ska man få ihop det med att pengarna ska räcka till det och att det ska kännas att det är rätt profiler som kommer in, men det är målbilden i alla fall.

Ett tungt avbräck är att man tappar anfallaren Mimmi Larsson som Unogård bekräftar inte valt att skriva något nytt kontrakt med klubben. Nu letar Linköping efter en ny anfallare.

ANNONS

- Snackar man positionsmässigt är det framförallt innermittfältare och någon till forward vi tittar efter, det kan vara så att vi tar in någon till ytterligare backspelare. Men framförallt innermittfältare och forward känns som högsta prio nu.

Några som ni har tätare dialog med just nu?
- Ja det är det, men det känns lite för tidigt för att kommentera namn så, men det är klart, några spår känns hetare än andra och i vissa fall har vi kommit så långt att vi har börjat diskutera kontraktsförslag. Så med några känns det som vi är ganska långt gångna.

En hel del spelare provtränar och har provtränat med klubben. Bland annat tränade norska talangen Elisabeth Terland från Klepp där förra veckan. Och i helgen förlängde LFC med den viktiga norska nyckelspelaren Frida Leonhardsen Maanum efter lång tids förhandling.

ANNONS

- Det var nog jätteviktigt för oss. Det märkte inte minst på reaktionerna från supportrarna att det var en väldigt viktig förlängning för oss och det kände vi redan på förhand. Jag tycker att det är en av seriens bästa mittfältare så det kändes väldigt prioriterat att ha kvar henne, så vi är jätteglad att vi lyckades med det.

Publicerad 2019-12-03 kl 21:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto