POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
1v

LISTA: Här är damallsvenskans största talanger

Foto: Bildbyrån.

Några har redan etablerat sig, andra knackar stenhårt på dörren.
Här är damallsvenskans största talanger som är födda på 00-talet.

1. Hanna Bennison, född 02, Rosengård
Supertalang som har slagit sig in i A-landslaget. Fick sitt stora genombrott i fjol och var då en viktig spelare i Rosengård som tog SM-guld. Har ögonen på sig från några av världens bästa klubbar, som Lyon. Väldigt bra med bollen, fin genombrottsförmåga och spelförståelse.

2. Evelina Duljan, född 03, Kristianstad
Ett år yngre än Bennison och man kan väl säga att Duljan är 03:ornas Hanna Bennison. Är redan etablerad. Kvick och snabb med bollen.

3. Emma Östlund, född 00, Kif Örebro
En oerhört lovande innerback som har alla egenskaper för att kunna bli väldigt bra. Har ett tufft år bakom sig med korsbandsskada och där det blev ett hack i utvecklingskurvan. Men är nu tillbaka och såg bra ut innan coronakrisen. En värdig ersättare till Emma Kullberg som har flyttat till Kopparbergs/Göteborg.

4. Hanna Wijk, född 03, Kopparbergs/Göteborg
En väldigt bra ytterback med styrkan i offensiven. Bra spelförståelse och fin inläggsfot. Konkurrensen är tuff men om chansenen kommer så finns det chans till ett genombrott.

5. Elma Junttila Nelhage, född 03, Kopparbergs/Göteborg
En väldigt bra ytterback. Snabb, offensiv, bra spelförståelse och fin vänsterfot. Konkurrensen är tuff men, precis som för Hanna Wijk, om Junttila Nelhage får chansen så finns det chans till ett genombrott.

6. Sara Lilja Vidlund, född 01, Kif Örebro
Av spelarna födda på 00-talet så är Sara Lilja Vidlund Sveriges mest lovande djupledsforward. Det är tuff konkurrens i Örebro, men hon var väldigt bra innan coronakrisen.

7. Cornelia Kapocs, född 00, Uppsala
En väldigt spännande ytteranfallare. Bra på att dribbla och avsluta. Skicklig på att utmana och svår att ta bollen ifrån. Jobbar hårdare än spelstilen ser ut.

8. Tilde Lindwall, född 01, Djurgården
Har gjort det väldigt bra i både Djurgården och i hennes landslagskull. En duktig ytteranfallare som är teknisk och snabb.

9. Emilia Pelgander, född 04, Örebro
En stor talang som är väldigt lovande för sin ålder. Gjorde det väldigt bra i träningsmatcherna i våras. Klok, teknisk, bra spelförståelse och jobbar hårt.

10. Kajsa Törnkvist, född 01, Kristianstad
Intensiv back. Liten och ettrig. Sif Atladóttir missar hela säsongen då hon är gravid, och det kan göra att Kajsa Törnkvist kommer att få spela en hel del.

11. Josefin Harrysson, född 00, Kristianstad
Har en väldigt fin spetsegenskap i sin fina vänsterfot. Extremt bra inlägg och inspel från vänster. En före detta forward och ytter som ytterback nu. Har tagit kliv i spelförståelse och fysiskt.

12. Linn Vickius, född 00, Eskilstuna
Försvann från fotbollen i ett par år efter en hjärnskakning som hon fick 2016. Men är nu tillbaka. En central mittfältare som har varit den stora talangen i sin årskull. Klok, bra passningsspelare. Bra tvåvägsspelare.

13. Emma Engström, född 00, Eskilstuna
En outsider som skulle kunna skrälla. Har värvats från AIK. Stor, stark och snabb forward som är svårstoppad. En målskytt.

14. Julia Walentowicz, född 01, Djurgården
Har stor potential och alla egenskaper för att bli bra. Har mest varit ytterback.

15. Paulina Nyström, född 00, Vittsjö
Forward som har varit med i U23-landslaget. Teknisk, jobbar hårt och har näsa för målet. Tove Almqvist skada kan öppna upp för Nyström, och då finns chans för ett genombrott.

16. Matilda Eriksson Kristell, född 02, Rosengård
Har hamnat i skuggan bakom Hanna Bennison. Men är också en väldigt bra central mittfältare. Bra spelförståelse och har byggt upp sig. En klok spelare som är bollskicklig. Tuff konkurrens på hennes position i Rosengård.

17. Hanna Andersson, född 01, Kopparbergs/Göteborg
En skicklig central mittfältare som också kan användas på en kant. Liten och ettrig. Intensiv och explosiv.

18. Elin Nilsson, född 00, Växjö
Lång men ändå väldigt teknisk. Har varit i A-lagsmiljö ett tag och hela tiden tagit kliv framåt. En riktig outsider. Bra huvudspelare. Ser lösningar på ett bra sätt och har teknik att utföra det också. En lite annorlunda spelartyp.

19. Evelyn Ijeh, född 01, Kopparbergs/Göteborg
Pappa Peter vann skytteligan 2002, och äpplet faller inte långt från trädet. Evelyn är också en målskytt med ett bra tillslag. Svårt att ta boll ifrån henne.

20. Beatrice Persson, född 00, Rosengård
Snabb, tuff och lite oberäknelig. Kompromisslös. Bra avslutare med ett bra tillslag. Finns potential att bli en outsider som kan slå igenom.

21. Wilma Thörnkvist, född 00, Linköping
En multitalang som också är bra på bandy där hon har ett VM-guld med F17-landslaget. Har haft skadeproblem under våren. Liten och teknisk. Bra spelförståelse och trygg med boll. Tuff konkurrens och det kan bli svårt med speltid, det kan absolut dyka upp chanser.

22. Athinna Persson Lundgren, född 03, Rosengård
En spännande central mittfältare. Klok, teknisk och bra spelförståelse. Bra spelfördelare. Bra träningsmiljö i Rosengård och har tagit stora kliv på kort tid. Hon finns bakom de bästa. Det är lite så som Hanna Bennison hade det, som fick lära sig av Caroline Seger och de andra stjärnorna.

23. Monica Jusu Bah, född 03, Umeå
Det finns kapacitet för genombrott, men frågan är om det kommer redan i år? Har inte fått mycket speltid. Oerhört snabb och vass djupledsanfallare. Är med i 03-landslaget.

24. Hanna Stokki, född 02, Djurgården
En bra forward som har haft stora skadeproblem och skadat korsbandet. Men är tillbaka nu.

25. Agnes Nyberg, född 00, Uppsala
En lojal och hårt arbetande mittfältare. Men frågan är om hon får spela nu när Uppsala har värvat Ida Strömblad? Så just nu kanske Nyberg är trea eller fyra på mittfältet.

26. Beata Olsson, född 01, Uppsala
En gedigen forward som alltid jobbar hårt. Har rankats högt i årskullen. Men tuff konkurrens och ett frågetecken för hur mycket speltid det blir?

27. Hanna Ekengren, född 02, Djurgården
Öste in mål i Djurgården F19-lag och belönades med A-kontrakt. En kraftfull anfallare. Bra duellspelare och löpstark.

28. Johanna Renmark, född 03, Eskilstuna
En uthållig yttermittfältare som jobbar väldigt hårt. Bra tvåvägsspelare.

29. Saga Jontoft, född 01, Vittsjö
Från Kristianstad till Vittsjö. Innerback med bra ledaregenskaper och fin spelförståelse. Men tuff konkurrens och det kan bli svårt att få speltid.

30. Alva Selerud, född 00, Linköping
En snabb anfallare har tagit kliv. Men det är tuff konkurrens i Linköping och det kan bli svårt att få speltid.

31. Amanda Altheden, född 02, Rosengård
En intressant ytterback som är spelskicklig och är bra i passningsspelet. Även bra arbetskapacitet.

Publicerad 2020-06-23 kl 11:00
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto