Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Marklund: "Fyra fynd i Växjö som borde intressera andra lag"

6v

Med två omgångar kvar av damallsvenskan är det redan klart att Växjö DFF kommer att sluta sist.
Experten Hanna Marklund har plockat ut fyra spelare som andra lag skulle kunna fynda från Växjö.

Växjö har bara vunnit en match i årets upplaga av damallsvenskan och de har nästan legat sist från start till mål. Det blev klart förra veckan att det också blir degradering efter en storförlust mot Linköping. Snart väntar spel i elitettan, vilket lär betyda en större spelaromsättning och att flera tunga namn lämnar. Hanna Marklund listar fyra spelare för Fotbollskanalen som skulle kunna intressera andra klubbar.

Emmi Alanen
Alanen kommer inte intressera de bästa lagen, men hon skulle helt klart kunna tillföra mycket till flera klubbar. Hon har stora finska landslagsmeriter och har spelat i Sverige i åtta år nu. Hon har gjort en stabil säsong, där hon bidragit på mittfältet och burit kaptensbindeln. Som den spelfördelare hon är, skulle hon kunna få ut ännu mer av sitt offensiva spel i ett lag med mer boll än Växjö. Hon skulle exempelvis kunna bli en viktig spelare hos en nykomling som behöver en rutinerad spelare.

ANNONS

Katlynn Fraine
Fraine är en stabil målvakt. Hon började inte denna säsong speciellt bra, men hon hade en allvarlig skada tidigare som går att ta hänsyn till. Hon har spelat upp sig under säsongen. Det är en målvakt med tydlig pondus som utstrålar lugn och styr sitt lag bra. Hon har tillräcklig nivå i sig för att tillföra i flera klubbar. Ett rutinerat målvaktsval som skulle kunna vara intressant för några lag.

Medeline Gotta
Gotta bör vara attraktiv för flera klubbar. Hon har bidragit med mycket snabbhet och energi. En av de som faktiskt orkat göra det i Växjö. Gotta är inte spelaren som ska göra mängder av mål, men hon skapar en hel del målchanser på egen hand. I ett lag med ett bättre anfallsspel och framför allt en tydligare målskytt, skulle Gotta kunna bli en spelare som gör många assist.

ANNONS

Emma Pennsäter
Emma Pennsäter är tillräckligt gammal för att ha hunnit med mycket i sin karriär. Hon har tillhört flera klubbar och spelat många matcher i damallsvenskan. Hon är dock bara 23, vilket skapar möjligheter för fortsatt utveckling. Växjös försvar har totalt sett förbättrats under hösten och Pennsäter är definitivt en av anledningarna till att det blev bättre. En mångsidig försvararsspelare som skulle kunna göra det bra i flera klubbar. Hon har stått för en väl godkänd säsong.

Publicerad 2021-10-22 kl 13:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto