Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Marklunds spaningar: ”Då skulle man få göra om hela seriesystemet”

Damallsvenskan

I helgen sparkar säsongen på damsidan igång på riktigt, med svenska cupen.
I år kommer Fotbollskanalens expert Hanna Marklund att skriva sina personliga spaningar varje vecka.
Här är Marklunds tankar under ”premiärveckan”.

Foto: Bildbyrån

Förstår Rosengård – hur lång tid ska det ta?
Veckans snackis inför svenska cupen har så klart varit det faktum att LB07 dragit sig ur och att man då lämnade en vakant plats bara drygt en vecka innan avspark. Jonas Eidevall kritiserade förbundet och jag förstår Rosengård. Beskedet, måndag eftermiddag samma vecka som matchen, kommer alldeles för sent. Klart att man ska få besked tidigare vilka man ska möta. Det är så klart svårt för förbundet att lösa sådana extrema situationer snabbt, men hur länge kan man dra ut på beslutet?

Elitettan – en serie som inte mår bra
Assi har redan dragit sig ur, likaså LB07 – och Kungsbacka går på knäna. Det är uppenbart att elitettan är en serie som är svår att befinna sig i. Det handlar om att både gasa och bromsa samtidigt, en ekvation vi ser inte är helt enkel. Skulle det bli ett tredje avhopp tror jag att man skulle få se om hela seriesystemet. Då kan man konstatera att det inte fungerar. Det är en serie som är livsviktig bland annat för att utveckla spelare, och vi behöver en bra serie under allsvenskan.

Annons

För sju år sedan gjordes systemet om och det blev en serie under damallsvenskan i stället för två, vilket medfört större kostnader för klubbarna. Behövs större stöd från förbundet för att det här ska gå runt?

Hanna Bennison är något extra
Rosengård ser på försäsongen oerhört starkt ut och när man i helgen kliver in i svenska cupen gör man det som stor favorit till både cupguldet och till att försvara sitt SM-tecken. Det mesta är ju sagt om Hanna Bennison men det ska bli väldigt spännande att se henne i år. Kolla bara på målet senast. Hon har bra teknik, bra tillslag och en otrolig blick för spelet. Hanna Bennison är något extra. Blir 2020 året då hon tar ytterligare ett kliv till att bli vår nästa stora stjärna?

Intressant cupderby – med liten skrällvarning?
AIK ställs mot Djurgården på lördagen i svenska cupen. Ett roligt möte där jag tror att Djurgården kan få kämpa för att nå tre poäng. Oviss grupp där AIK absolut riskerar jumboplatsen, men jag ser det inte som omöjligt att man kan skrälla lite mot Djurgården och kanske knipa en pinne. Djurgården hade ett helt misslyckat fjolår och klarade sig med nöd och näppe kvar i den högsta serien. Vintern har mest gått åt att försöka förlänga så många kontrakt som möjligt. AIK känns piggt, ungt och hungrigt.

Annons
Publicerad 2020-02-21 kl 13:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto