Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Marklunds spaningar: "Klart att jag är orolig för Elin"

Damallsvenskan

Flera återbud till Algarve cup, Madelen Janogy nöter bänk och oro kring Elin Rubenssons.
Här är Fotbollskanalens Hanna Marklunds spaningar från helgen som gick.

Foto: Bildbyrån.

Ingen speltid för Janogy – blir kamp för en trupplats
Madelen Janogy fick inte någon speltid den gångna helgen heller. Den svenska landslagsstjärnan har rejält tuff konkurrens i Wolfsburg av namn som Pernille Harder, Ewa Pajor, Fridolina Rolfö och nu är också Pauline Bremer klar för Wolfsburg. Som det är nu är det inte bara kamp om att få starta, det är även hård konkurrens kring att ens få en plats i truppen. Det är utan tvekan en väldigt tuff situation för Janogy. Däremot roligt att se att både Hedvig Lindahl och Fridolina Rolfö får speltid i Wolfsburg.

Ny smäll för Rubensson – klart att jag är orolig

ANNONS
Efter fyra hjärnskakningar tvingades Elin Rubensson i helgen att tacka nej till Algarve cup. Detta efter att hon fått en boll hårt i huvudet på träningen och bland annat upplevt yrsel till följd av det. Det ska understrykas att jag inte är läkare och man ska passa sig för att spekulera för mycket, men det är klart att det är oroande för Elins del och jag lider med henne. Hennes hälsa är det absolut viktigaste både på kort och lång sikt. Men får hon symtom av en sådan här situation så kan det ju påverka framöver. Som fotbollsspelare behöver du kunna gå in hundra procent i närkamperna utan att vara rädd för vad som kan hända. Dessutom är det rent sportsligt väldigt synd att för Elins del att hon inte får visa upp sig i Algarve, det hade hon behövt med tanke på den senaste tidens frånvaro. Nej, ett väldigt tråkigt besked.  

ANNONS

Tre återbud för Gerhardsson, tyngst för Zigiotti Olme
Återbuden inför Algarve cup har duggat tätt i det svenska landslaget. Elin Rubensson, Julio Zigiotti Olme och Linda Sembrant tvingas alla stanna hemma. I fallet för de två förstnämnda handlar det om skadeproblem, samtidigt som Sembrant tvingas vara kvar på grund av coronaviruset (även om det är värt att poängtera att hon själv inte uppvisat symtom). Jag tror att Zigiotti Olme grämer sig mest kring att inte vara med. Linda Sembrant har visat vad hon går för och där vet Gerhardsson vad han kan vänta sig. Även om Zigiotti Olme fått mer och mer speltid hade det här varit en fin chans att stärka sina aktier ytterligare, och också visa att hon håller mot lite tuffare motstånd, exempelvis Tyskland. Den här typen av läger är helt avgörande för henne. 

ANNONS

Umeå har en del att slipa på
I Norrlandsderbyt mot Piteå åkte Umeå i helgen på storstryk och föll med 4-0. Piteå är så klart ett etablerat och stabilt lag i damallsvenskan, men jag tror inte att de kommer att bli ett topplag och att förlora med 4-0 gör att det borde lysa ganska tydliga varningssignaler hos Umeå. Det är för mig uppenbart att de i dagsläget inte är riktigt redo för premiären ännu och det är bara att åka hem och träna. Det finns uppenbarligen en del utvecklingsområden att slipa på, bland annat släppte man in flera mål på fasta situationer.

Publicerad 2020-03-02 kl 16:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto