MFF:s nystartade damlag överkört av allsvenska klubben

Damallsvenskan

Malmö FF:s damlag har spelat sin första match i de himmelsblåa tröjorna sedan 2006.
Men damallsvenska Kristianstads DFF var numret för stort – och vann mötet med 7-0.

Kristianstads IP bjöd på en historisk match under lördagen. Kristianstads DFF gjorde årets första träningsmatch och för motståndet stod Malmö FF:s nystartade damlag. I samband med matchen spelade MFF även sin första match i de himmelsblåa tröjorna sedan 2006.

Hur det gick?

KDFF tog ledningen genom Tozz Ivarsson i den tolfte minuten, där efter stod MFF emot bra fram tills det att tio minuter återstod av den första halvleken – då gjorde hemmalaget tre snabba mål och kunde gå till pausvila med 4-0.

I inledningen av den andra halvleken gjorde skåningarna två snabba mål upp till 6-0 och med kvarten kvar från slutet fastställde Anna Welin slutresultatet till 7-0.

KDFF slutade sjua i damallsvenskan förra säsongen och MFF kommer kommande säsong att spela i division 4.

Publicerad 2020-01-25 kl 16:23