Motlhalo sänkte Vittsjö - Djurgården bärgade första segern

Damallsvenskan

Linda Motlhalo avgjorde sent mot Vittsjö.
Det bärgade Djurgårdens första seger i år i damallsvenskan.

Djurgården, som med nöd och näppe i fjol klarade sig kvar i damallsvenskan, har fått en tuff inledning på den här säsongen med endast en poäng på tre matcher. På onsdagskvällen jagade därmed Stockholmslaget en seger mot Vittsjö, som också haft det tufft med endast en poäng på tre matcher, för att vända den negativa trenden.

Och så blev det också.

För redan i den 15:e minuten gav Olivia Schough sitt lag trygghet att fortsätta framåt. Landslagsanfallaren höll sig framme och satte dit 1-0-målet. Det höll sig också första halvlek ut, men i andra halvan av matchen kvitterade Michelle De Jongh till 1-1 på Stockholms Stadion.

Matchen såg ut att sluta 1-1, men i 86:e minuten klev Linda Motlhalo, som anslöt till Djurgården inför i år, fram och gav Stockholmslaget årets första seger till 2-1.

Djurgården har nu fyra poäng efter lika många matcher, medan Vittsjö har en poäng efter fyra matcher i damallsvenskan.