Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN
49v

Nominerad till två priser - nu nobbar även Bajen-spelare Fotbollsgalan

Foto: Bildbyrån.

Återbuden till Fotbollsgalan på damsidan blir fler och fler.
Nu väljer Hammarbys Filippa Angeldahl, nominerad till två priser, att nobba galan.
- Dels av solidaritetsskäl, säger klubbens pressansvarig Axel Pershagen.

De senaste dagarna har Svenska Fotbollförbundet och dess hantering av förhandlingarna om ett nytt avtal med spelarna i damlandslaget varit i fokus. I söndags kunde Fotbollskanalen berätta att laget planerar att bojkotta Fotbollsgalan den 20 november, och i förlängningen kan komma att strejka över träningsmatchen mot Frankrike den 27 november, på grund av att parterna ännu inte nått en överenskommelse.

Därefter flaggade Linköping-spelare för att inte heller det inbjudna guldlaget tänker gå på galan, på grund av den uppkomna situationen rörande damlandslaget.

 

- Jag ska inte gå på Fotbollsgalan, och jag hoppas att ingen annan damfotbollsspelare gör det, så länge det ser ut som det gör nu. Det handlar inte bara om landslaget. Vi i Linköping tänker inte heller gå, sa Linköpings landslagsanfallare Marija Banusic till Sydsvenskan i dagarna.

Och markeringen mot Svenska Fotbollförbundet blir nu allt större. Hammarbys mittfältare Filippa Angeldahl, som är nominerad till priset som årets mest värdefulla spelare i allsvenskan och till priset som årets genombrott i allsvenskan, planerar också att nobba Fotbollsgalan.

- Hon kommer inte gå på galan, meddelar Hammarbys pressansvarig Axel Pershagen.

 Varför?
- Dels av solidaritetsskäl gentemot de andra tjejerna, men dels också för att hon är kallad till en samling med U23-landslaget klockan 12.00 samma dag, i Göteborg. Då blir det svårt för henne att hinna till Stockholm på kvällen.

- Utöver själva solidaritetshandlingen är det självklart för henne att att hon måste välja sporten före en gala.

Hur ser ni i klubben på att hon nobbar galan?
- Självklart är hon helt fri att fatta vilket beslut som helst i den frågan, det är ingenting vi lägger oss i. Det är hennes beslut och vi står bakom henne till 100 procent.

Hur gör er målvakt på herrsidan, Johan Wiland, som är nominerad till årets målvakt?
- Han är ju ledig den dagen, till skillnad mot Filippa. Valet är helt upp till honom, han får självklart också välja hur han vill göra.

Hur har ni i klubben och ert damlag reagerat på de senaste dygnen?
- Jag tror att alla inom svensk fotboll, killar som tjejer, har noterat den här debatten och när sådana här stora frågor tas upp får alla ta sig en funderare kring vad de själva tycker är rätt eller fel i det här. Det är nog ett samtal som pågår runt om i hela fotbolls-Sverige just nu, säger Axel Pershagen.

Publicerad 2017-11-14 kl 13:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons