Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nykomlingens hemmaarena inte godkänd: "Vet inte var vi ska spela"

Damallsvenskan

Kungsbacka är klart för spel i damallsvenskan kommande säsong.
Men hemmaarenan Tingbergsvallen uppfyller inte SvFF:s krav.
- Vi vet inte någonting om var vi ska spela, säger klubbens ordförande Gunilla Gustafsson till GP.

Foto: Bildbyrån

I söndags stod det klart att Kungsbacka DFF avancerade till damallsvenskan för första gången någonsin. Storsegern, 6-2, mot bottenlaget Västerås säkrade uppflyttningen, men nästa säsong kan laget tvingas byta hemmaplan.

Den nuvarande hemmaarenan, Tingbergsvallen, möter nämligen inte de krav som finns på ljus vid spel i högsta serien. Dessutom finns ingen annan arena i Kungsbacka kommun som lever upp till kraven och nu kan nykomlingen till nästa säsongs damallsvenska få spela sina hemmamatcher på annan ort.

- Det finns ingenstans där det funkar. Vi vet inte någonting om var vi ska spela, säger klubbens ordförande Gunilla Gustafsson till Göteborgs-Posten.

ANNONS

Gustafsson berättar att Kungsbackas kommun har varit i kontakt med Svenska Fotbollförbundet men att de inväntar vidare besked.

- Vi antar att vi ska sätta oss med kommunen och prata om det här. Vi vet att de har varit i kontakt med Hallands fotbollförbund och Svenska fotbollförbundet, men de har inte hört av sig till oss än. Nu handlar det om att kunna beräkna våra kostnader så snabbt som möjligt. Vi måste ha koll på vilka utgifter som kommer, säger Gustafsson.

På frågan om Gustafsson är orolig för situationen svarar hon:

- Det är inte en bra sits. Jag hade såklart velat veta var vi ska spela nu. Men jag kan inte tro att det inte kommer finnas någon plats för oss. Dock spelar vi inte var som helst till vilket pris som helst.

Publicerad 2018-10-15 kl 19:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto