Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN
27v

Nytt avtal ger miljonregn över svensk damfotboll

Foto: Bildbyrån.

Svenska Spel storsatsar i ett nytt avtal på svensk damfotboll. 
Det ger Elitfotboll Dam 145 miljoner kronor över sex år. 
- Det är det enskilt största avtalet någonsin, säger Annika Grälls, ordförande i Elitfotboll dam, i ett pressmeddelande. 

Svenska Fotbollförbundet har skrivit ett nytt sexårigt avtal med den mångåriga storsponsorn Svenska Spel, som är värt 240 miljoner kronor. Dessutom har spelbolaget skrivit ytterligare ett avtal med Elitfotboll Dam och storsatsar på svensk damfotboll med en satsning på 145 miljoner kronor, som gäller från i dag och till och med 2023. 

Det är en rejäl ökning till damfotbollen från det tidigare avtalet på 90 miljoner kronor. 

- Historiskt! Det är det enskilt största avtalet för svensk damelitfotboll någonsin på 145 miljoner kronor. Genom förlängning av avtalet, samt en extra satsning på damfotbollen, med Svenska Spel har vi lyckats skapa bättre förutsättningar för klubbarna i Damallsvenskan och Elitettan. På både kort och lång sikt, säger Annika Grälls i pressmeddelandet. 

Tanken är att pengarna, i det nya avtalet, bland annat ska användas till satsningen på Damallsvenskan TV, för att stärka klubbarnas organisationer, men även för att göra en certifiering av spelar- och ledarutvecklingen i landet.  

Publicerad 2018-05-04 kl 13:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons