Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Berglund återvänder till FC Rosengård: "Inget annat för mig än ren glädje"

Damallsvenskan

Emma Berglund har skrivit på för FC Rosengård.
Nu riktar hon kritik mot sin förre klubb Kopparbergs/Göteborg FC.
- När klubben valde att avbryta kontraktet, dels på ett enligt mig oprofessionellt sätt, och på otydliga grunder, kände jag att det efter säsongen var dags att gå vidare, säger hon till SVT.

Foto: Bildbyrån

I maj 2019 anslöt försvararen Emma Berglund, 31, till Kopparbergs/Göteborg FC från franska storlaget Paris Saint-Germain. Denna säsong ledde KGFC-kaptenen klubben till SM-guld men mitt under guldfesten bekräftade 31-åringen att kontraktet med klubben inte kommer att förlängas.

Mellan åren 2015-2017 spelade Berglund i FC Rosengård och nu är det klart att 31-åringen återvänder. Det samtidigt som hon riktar kritik mot Kopparbergs/Göteborg.

- Jag trivdes väldigt bra i laget och vi hade något intressant på gång. Jag ville gärna vara med på den resan. Men när klubben valde att avbryta kontraktet, dels på ett enligt mig oprofessionellt sätt, och på otydliga grunder, kände jag att det efter säsongen var dags att gå vidare. Klubben uttryckte det sen att de återigen ville förnya kontraktet men jag såg inga konkreta bevis på det förrän jag hade bestämt mig för att gå vidare, säger hon till SVT och fortsätter:

Annons

- Jag har i öppen dialog med Kopparbergs framfört mina åsikter och önskar det allra bästa för spelarna som förtjänar det.

FC Rosengård sportchef Therese Sjögran:

- Riktigt kul att ha tillbaka Emma Berglund i FCR. Vi tappar en del rutin efter säsongen, men i Emma får vi tillbaka allt det! Hon kommer skapa en balans i laget och kommer tillföra mycket i sitt sätt att leda, säger Sjögran till klubben.

Berglund om att komma tillbaka till Rosengård:

- Det är inget annat än ren glädje att vara tillbaka i FC Rosengård. När jag tänker tillbaka på min senaste tid här så är den bara fylld av goda minnen, från en klubb som var väldigt välkomnande till en stad som kändes som hemma.

Den gångna säsongen har Emma Berglund noterats för 17 matcher i Kopparbergs/Göteborg FC.

Publicerad 2020-12-10 kl 13:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto