Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Brekkan lämnar Dalkurd - blir sportchef i IK Uppsala

Superettan

Julius Brekkan lämnar Dalkurd.
22-åringen blir sportchef i IK Uppsala.
- Det är med tårar jag lämnar, säger han till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

Julius Brekkan.

Julius Brekkan anslöt först som spelare innan han fick en roll i superettan-klubben Dalkurds akademi, och sedan i början av 2022 har han varit akademichef. Nu står det klart att 22-åringen lämnar för damallsvenskan - och en ny roll.

På fredagen blev det nämligen klart att Brekkan blir sportchef för IK Uppsala.

- Det är med tårar jag lämnar Dalkurd. Jag har blandade känslor. Jag är så klart väldigt glad över min nya tjänst men jag känner mig också tom just nu och kommer nog göra det ett tag eftersom det här har varit mitt liv de senaste åren, säger Julius Brekkan till Dalkurds hemsida.

- Jag summerar tiden i Dalkurd med glädje och stolthet och jag är självklart stolt över sättet vi utbildar fotbollsspelare på. Det går dock inte att jämföra med hur stolt jag är över hur vi skapat den fina familjära känslan som finns i vår verksamhet.

ANNONS

Han fortsätter:

- Jag tar med mig så många otroligt fina relationer som jag har fått för livet med spelare, föräldrar och kollegor, som jag är så glad över. Jag tar också med mig från min tid i Dalkurd att jag har lärt mig väldigt mycket om mig själv och det är jag evigt tacksam över. Jag önskar Dalkurd FF och akademiverksamheten all lycka framöver och jag kommer naturligtvis följa föreningen även i framtiden

Det är i nuläget inte helt klart att IK Uppsala kommer att spela i damallsvenskan nästa säsong. Klubben har nämligen fått en vakant plats i damallsvenskan efter att Eskilstuna United inte beviljats elitlicens för 2023.

Publicerad 2022-12-09 kl 21:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto