Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Djurgården värvar Kullberg

Damallsvenskan 2021-11-26 kl 16:31

Djurgården värvar Sanna Kullberg, 28, från Kif Örebro.
Kontraktet är skrivet över två år.
- Det här känns väldigt roligt, säger Kullberg till Djurgårdens hemsida.

Foto: Djurgården Fotboll

När damallsvenskan summerades efter 22 omgångar landade Djurgården på nionde plats i serien, vilket innebär fortsatt spel i högsta serien nästa år. Nu förstärker Stockholmsklubben i mittförsvaret.

Det är den 28-åriga mittbacken Sanna Kullberg, syster till landslagsförsvararen Emma Kullberg, som ansluter till Djurgården från Kif Örebro. Kullberg har skrivit på ett tvåårskontrakt.

- Det här känns väldigt roligt. Vi hade ju en förhandling och det fanns tankar åt båda hållen. Jag trivdes väldigt bra i Örebro där det fanns en fin sammanhållning i laget, men jag kände att magkänslan lutade åt Djurgården som erbjöd bättre förutsättningar att kunna utöva den fotboll jag vill spela. Det fanns även en spännande plan inför nästa år och det väckte mitt intresse, säger Sanna Kullberg på Djurgårdens hemsida.

ANNONS

Djurgårdens sportchef Jean Balawo är nöjd över att ha rott värvningen i hamn.

- Sanna är en spelare som vi har följt väldigt länge och vi hade en dialog med henne redan i somras. Då var det inte rätt läge men nu kan vi äntligen ro allt i hamn. Det här är en spelare som kommer att förstärka oss både defensivt och offensivt, en ledare på planen som kommer att bidra till trygghet i försvarsspelet. Så det är oerhört kul att hon ansluter, säger Balawo till Djurgårdens hemsida.

Kullberg spelade samtliga 22 seriematcher för Kif Örebro den gångna säsongen.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto