Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Djurgården värvar landslagsspelare

Damallsvenskan

Elizabeth Addo är klar för spel i Djurgården.
Detta bekräftar klubben under onsdagen.
- Det känns väldigt bra att få komma till Djurgården, säger hon i en kommentar.

Foto: TT

Nästa helg inleds årets säsong av damallsvenskan och nu väljer Djurgården att förstärka truppen. Under onsdagen meddelar Stockholmsklubben att man gjort klart med den ghananska landslagsspelaren Elizabeth Addo, som närmast kommer från spel i North Carolina Courage.

- Det känns väldigt bra att få komma till Djurgården. Det är inte första gången jag kommer till Sverige eftersom jag spelat för Kvarnsveden förut och det är kul att få komma tillbaka. Sverige är ett fint land med trevliga människor så jag är glad att få komma hit igen och få spela för Djurgården. Jag är redo för att jobba hårt och bidra till att vi når så högt som möjligt i tabellen, säger hon i en kommentar.

Annons

Djurgårdens sportchef Jean Balawo:

- Det här blir den sista pusselbiten för oss. Vi visste ganska tidigt att vi skulle behöva ett extra alternativ på mittfältet. Nu kompletterar vi med Elizabeth Addo som kommer att bidra med extremt mycket ledarskap, bollskicklighet och drivkraft. En spelare som är duktig både bakåt och framåt, i vissa klubbar har hon använts som forward men i Djurgården kommer hon främst att användas på alla de tre centrala positionerna på mittfältet, det vill säga som 6:a,8:a eller 10:a. Senast hon var i Sverige var hon en av de spelare som producerade flest assist och jag hoppas att hon kan fortsätta med det även i Djurgården.

Exakt när Addo kan ansluta till Djurgården är något oklart på grund av rådande coronapandemi. Hon befinner sig just nu i USA.

- Med tanke på covidsituationen kan det ju bli fördröjningar innan jag kan vara på plats. Men jag hoppas så klart att det går så fort som möjligt och vi siktar på att jag landar nästa vecka. Jag ser verkligen fram emot att få komma igång, säger Addo.

Annons

Ghananskan kan spela både som mittfältare och forward och har 25 landskamper för Ghana på sin meritlista. På dessa har Addo noterats för tio mål.

I Sverige har Addo tidigare representerat Kvarnsveden.

Publicerad 2021-04-07 kl 16:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto