Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Kif Örebro lånar mittfältare från konkurrent

Damallsvenskan

Cajsa Åkerberg fick i år ont om speltid i Eskilstuna.
Nu lånas mittfältaren ut till konkurrenten Kif Örebro. 
- Jag behöver ta nästa steg i min utveckling, säger Åkerberg. 

Foto: Bildbyrån.

Eskilstuna United-mittfältaren Cajsa Åkerberg fick under förra säsongen ont om speltid med endast två matcher från start och sju inhopp i damallsvenskan. Konkurrenten Kif Örebro meddelar nu att parterna är överens om ett låneavtal och att Åkerberg ansluter till föreningen för ett kontrakt över 2020. 

- Jag ser mycket fram emot att träna Cajsa igen. En driven spelare som hade mycket hård konkurrens i Eskilstuna om speltid. Hos oss kan hon förhoppningsvis utvecklas vidare, men det kräver speltid, något vi bedömer att hon har chans till hos oss. I Cajsa får vi dessutom in en spelare som kan användas på flera positioner, vilket är positivt, säger Martin Skogman, tränare i Kif Örebro, i en kommentar på föreningens hemsida. 

ANNONS

Åkerberg säger själv så här om låneavtalet:

- Jag behöver ta nästa steg i min utveckling och där är Kif Örebro rätt klubb för mig att göra det i. Mitt intryck av Kif är dessutom väldigt bra, så det ska bli både spännande och roligt att komma till Örebro och förhoppningsvis kunna bidra med mina egenskaper som fotbollsspelare. Ser fram emot ett bra 2020, helt enkelt

Kif Örebro meddelar också att Elin Rombing, som under 2019 spelade för klubben på lån från Eskilstuna, återvänder till United igen. 

- Det har vart en perfekt lösning med Elin Rombing under säsongen, hos oss har hon fått den speltid hon behövde. Först vill jag tacka Elin för hennes insatser i klubben det gångna året. Det känns samtidigt glädjande att välkomna Cajsa till KIF Örebro, där vi gör motsvarande lånelösning över säsongen 2020. Vi, Eskilstuna och Cajsa är ense om att detta är en mycket bra lösning för alla partner och det känns bra med ett fortsatt gott samarbete klubbarna emellan, säger Jonas Karlberg, sportchef i Kif Örebro, i en kommentar på föreningens hemsida. 

ANNONS
Publicerad 2019-12-18 kl 15:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto