POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN

Officiellt: Linköping värvar kanadensisk landslagsmålvakt

Foto: Bildbyrån

Linköping har letat efter en ersättare till Hilda Carlén.
Nu har man hittat henne i form av Kanadas landslagsmålvakt Stephanie Labbé.
Jag är stolt över att vara med i LFC, säger31-åringen till klubbens Facebook-sida.

Det har varit en händelserik tisdag för Linköping. Klubben presenterade först en ny tränare i Olof Unogård, som tidigare lett Hammarby. På sin Facebook-sida meddelar LFC nu att Nicoline Sörensen lämnar klubben i samband med sommaruppehållet. Man gör också ett nyförvärv till truppen; den kanadensiske målvakten Stephanie Labbé, som tidigare spelat i Kif Örebro och Piteå.

- Jag är stolt över att vara med i LFC och att ta med min erfarenhet och ledarskap till truppen. Jag började min professionella karriär i Sverige för 9 år sedan, och jag är så glad att komma tillbaka till ett land som alltid har haft en speciell plats i mitt hjärta, säger Labbé till klubbens Facebook-sida.

- Jag har stora mål för mig och den här klubben och jag vill med min taktiska excellens och kvalitet vara med och driva oss mot toppen. Jag kan inte vänta med att komma in i klubben, samhället och återvända till att träna min svenska.

Linköping har letat efter en ersättare till Hilda Carlén, som i mitten på maj meddelade att hon skulle ta ett uppehåll då hon väntar barn. Sedan tidigare finns även Matilda Haglund i LFC:s trupp.

- Vi får in en mycket värdig ersättare till Hilda Carlén, och nu har vi två riktigt bra målvakter i LFC. Det blir en spännande konkurrenssituation under hösten, säger den nye tränaren Olof Unogård.

Stephanie Labbé har gjort 51 landskamper för Kanada och stod bland annat i mål när laget tog OS-brons 2016.

Publicerad 2018-07-10 kl 13:57
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå