Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

DAMALLSVENSKAN
36v

Officiellt: Martens lämnar Rosengård för Barcelona

Foto: Bildbyrån

Lieke Martens lämnar FC Rosengård.
Den holländska stjärnan är klar för spel i Barcelona, vilket klubben bekräftar på sin hemsida.
- Vi kan inte konkurrera med lönerna, säger sportchefen Therese Sjögran till Sydsvenskan.

Fotbollskanalen har tidigare skrivit om Barcelonas intresse för Lieke Martens. Nu är den holländska mittfältaren klar för den spanska storklubben.

Rosengård ställdes mot just Barcelona tidigare under våren i kvartsfinalen av Champions League då Martens spelade från start i båda matcherna.

– Vi har så intressanta spelare och de större klubbarna drar i dem. Vi kan inte konkurrera med lönerna. Vi har diskuterat alla möjligheter när vi nu också tappar Emma Berglund och Amanda Ilestedt. Vi vill inte ha för stora förändringar i truppen, men nu gick det inte att hålla en lösning, säger sportchefen Therese Sjögran till Sydsvenskan.

Lieke Martens har spelat 46 allsvenska matcher och gjort 24 mål för Rosengård sedan hon kom till klubben inför säsongen 2015. Hon ansluter till Barcelona efter det stundande EM-slutspelet.

- Hon har gjort mycket mål och poäng. Det är ett stort tapp. Så är det ibland. Vi håller på att se över truppen. Men det är svårt att ersätta henne rakt av. Vi kollar på yttermittfältare, men vi kommer inte att hitta någon i klass med henne. Det finns inte, säger Therese Sjögran till tidningen.

Affären innebär ännu en tung spelarförlust för Rosengård. Sedan tidigare står det klart att Amanda Ilestedt är klart för Turbine Potsdam och Emma Berglund lämnar för spel i PSG.

Publicerad 2017-07-12 kl 13:35

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER