Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Mittfältare klar för återkomst i Linköping

Damallsvenskan 2019-12-19 kl 10:10

Efter åtta år i Linköping lämnade Petra Johansson efter säsongen 2013.
Nu återvänder mittfältaren till klubben.
- Det känns som att jag kommer hem, säger Johansson till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

Petra Johansson inledde sin seniorkarriär i Linköping 2006 och spelade i åtta år innan hon lämnade för Kvarnsveden inför säsongen 2014. Efter en säsong där och en i Eskilstuna så la Johansson spelarkarriären på is då hon skulle bli mamma. Men 2017 gjorde mittfältaren comeback. Nu står det klart att 31-åringen återvänder till sin första seniorklubb.

- Det känns väldigt kul och inspirerande att vara tillbaka i LFC – det känns som att jag kommer hem. Linköping har varit min hemstad de senaste 14 åren, så jag känner mig verkligen hemma här. LFC bygger något bra, de har precis som jag höga ambitioner. Därför känns det spännande att vara tillbaka, säger Johansson till klubbens hemsida.

ANNONS

Sportchefen och huvudtränaren Olof Unogård är mycket nöjd över nyförvärvet, som skrivit ett kontrakt över ett år.

Jag tycker att Petra genomgående varit en av Eskilstunas bästa spelare de senaste åren. Vi har ju haft en dialog under en tid men nu kändes timingen rätt för oss båda. Petra har varit väldigt tydlig med att det är här hon vill spela. Det känns förstås meriterande att en konkurrents lagkapten väljer oss och i Petra får vi både erfarenhet, pondus, ledarskap och ytterligare spelskicklighet på innermittfältet.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto