Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Umeå förstärker med tidigare Örebro-yttern Braffet

Damallsvenskan 2019-12-10 kl 23:36

Umeå IK förstärker inför återkomsten till damallsvenskan.
Klubben har gjort klart med amerikanskan Kayla Braffet.
- Umeå IK FF kommer att vara bästa klubben för min fortsatta fotbollsutveckling, säger hon till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

Umeå IK är tillbaka i damallsvenskan efter att den klassiska klubben vann elitettan under 2019. Nu står det klar att klubben värvar amerikanskan Kayla Braffet, senaste i Kif Örebro.

- Jag hoppas bidra med en min erfarenhet av spel på högsta nivån, min tävlingsinstinkt och min optimism på och utanför planen, säger hon till klubbens hemsida.

- Efter flera samtal med Robert och andra i föreningen kände jag att Umeå IK FF kommer att vara bästa klubben för min fortsatta fotbollsutveckling. Klubben bygger vidare från tidigare fantastiska framgångar och lägger fokus på att få alla i och kring laget att växa, det känns väldigt bra för mig.

ANNONS

Ytterforwarden Braffet gjorde en väldigt fin debutsäsong i svensk fotboll, då hon stod för 13 mål på 26 matcher för Lidköping i elitettan under 2018. Under fjolåret gjorde hon två mål när hon var ordinarie i damallsvenska nykomlingen Kif Örebro.

Umeås tränare Robert Bergström till klubbens hemsida om nyförvärvet:

- 2018 var Kayla en av Elitettans absolut bästa offensiva spelare och sedan dess har vi följt henne noga. I Lidköping spelade hon oftast vänsterytter i deras 4-4-2. Hennes roll i år i KIF Örebro har varit mer defensiv som wingback. Jag tror hon kommer att passa in väldigt bra i vårt sätt att spela och kommer främst att konkurrera på en position som ytterforward. Hennes fart och spel en mot en kommer vi att få nytta av och hon kan spela på båda sidorna. Dessutom har hon redan samlat på sig bra erfarenhet från svensk elitfotboll så hennes startsträcka bör bli kort.

ANNONS

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto