POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN
30v

Oklart kring Kristianstad-målvakten efter otäcka kollisionen: "Hon är en otrolig fighter"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se den otäcka situationen ovan.

Kristianstads målvakt Brett Maron vårdas på sjukhus efter en otäck kollision mot Rosengård.
Amerikanskan tvingas nu till en operation.
- Smällen tog illa mot njuren, det är inte så bra, säger klubbchefen Niclas Rohdin till Fotbollskanalen.

Det var i det damallsvenska toppmötet mellan Rosengård och Kristianstad som gästernas målvakt Brett Maron kolliderade otäckt med hemmalagets Celia Jimenez Delgado i samband med dennes 2-0-mål i slutet på första halvlek. Maron spelade först vidare, trots stora smärtor, men utgick en kvart in i andra halvlek.

Tränaren Elisabet Gunnarsdottir berättade under söndagskvällen att målvakten drabbats av en skada på njuren och en blödning, och även en spricka på urinröret.

Maron vårdas nu på sjukhus, men det är oklart hur allvarlig skadan är.

- Det är inte så bra. Hon ligger på sjukhuset för övervakning. Vi avvaktar nya besked och ser vad vi får för diagnos på henne. Men det är inte stå bra. Smällen tog illa mot njuren, det är inte så bra. Vi är osäkra vad statusen blir. Vi hoppas att det inte ska bli så allvarligt att man tvingas till en operation. Men vi inväntar besked från läkarna. Men det är i alla fall inte bra, säger klubbchefen Niclas Rohdin till Fotbollskanalen.

Hur mår Brett?
- Hon är ju under behandling så vi har inte fått så mycket information eller kunnat prata med henne. Men bra mår hon inte.

Kristianstad har ännu inte räknat bort att Maron ska kunna återvända innan säsongens slut.

- Det har vi väl kanske inte gjort, vi vill avvakta expertisen. Vi har en bra ersättare i Moa (Olsson) men det är klart att vi vill ha en frisk Brett, säger Niclas Rohdin.

Kristianstad är fyra i damallsvenskan, där fyra matcher nu återstår av säsongen. Hur laget fyller ett eventuellt tomrum efter Maron är oklart.

- Vi får sätta oss ner i morgon och ta en diskussion om hur vi löser den här situationen. Det är ytterst oklart hur långt tid det här kan ta. Det kan vara över för säsongen men det är inte säkert att det är det. Men först och främst ska hon bli återställd och frisk, det är det viktigaste för oss, säger Niclas Rohdin.

- Brett är en otrolig fighter, hon ger sig inte i första taget. När hon kliver av så har hon verkligen ont.

Senare under måndagen uppdaterade tränaren Elisabet Gunnarsdottir om läget:

- Hon har jättemycket smärta och går på morfin. Det är en farlig skada, det är inget att skämta om. Hon opereras i eftermiddag. Mer vet vi inte, säger hon till Sportbladet.

- Jag vet att hon är en tävlingsmänniska och hård av sig. Hon gick in och fortsatte spela med skadorna. Hon trodde inte att något var brutet, hon sa bara att det gjorde jäkligt ont. Det är ju ett annat läge när det gäller en målvakt, en utespelare kan man ju lyfta ut och ändå fortsätta spela. En sådan här skada brukar inte uppstå i fotboll, en skada på njuren. Att hon fortsatte spela kanske gjorde saken ännu värre.

Publicerad 2018-09-24 kl 10:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå