Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ökvist om flytten till kaosklubben - och frysboxen i United: "Fick inte bevisa vad jag kan"

Damallsvenskan

Tiden i Manchester United blev allt annat än lyckad för Lotta Ökvist.
I en intervju med Fotbollskanalen berättar ytterbacken bland annat om sin tid i storklubben.
- Jag tycker inte riktigt att jag fick förtroendet av tränaren, säger hon.

Foto: Bildbyrån

Lotta Ökvist är tillbaka i svensk fotboll efter en utlandssejour i Manchester United. Ytterbacken lämnade Hammarby under sommaren 2019 för spel i den engelska storklubben, men hennes äventyr där blev inte som hon hoppats.

Under sin debutsäsong fick Ökvist göra tre matcher och även under årets säsong har hon fått knappt om speltid.

I en intervju med Fotbollskanalen berättar Ökvist om hennes tid i United och bristen på förtroende från tränaren Casey Stoney.

- Jag tycker inte riktigt att jag fick förtroendet av tränaren. Det är en anledning till att jag lämnade, men sedan har det varit tuff konkurrens och man ska ha lite tur på vägen, svarar Ökvist på frågan varför hon inte fått mer speltid i United.

ANNONS

23-åringen fortsätter:

- Sedan tycker jag inte att jag fick chansen att bevisa vad jag kan. När man inte fått så mycket speltid har det varit svårt att slå sig in. I slutet av förra säsongen kom jag in i det, men då kom coronaviruset och vi fick avsluta vår säsong.

Tiden i United blev också en prövning mentalt för Ökvist. Utebliven speltid och en pågående coronapandemi gjorde att hennes tid i England kantades av lite social aktivitet och hennes hemlängtan blev till slut för stor.

- Nu har vi haft turen att vi fått spela fotboll och det har varit fantastiska förutsättningar i United, med träning och att äta tillsammans. Dagarna har gått bra, men det är inte lika kul när man kommer hem och bara lagar mat och kollar tv. Mer har vi inte fått göra och vi har haft ganska hårda restriktioner från klubben också för att inte dra in någon smitta i laget. Det har inte varit några besök på caféer eller restauranger, säger Ökvist och fortsätter:

ANNONS

- Det som i alla fall har varit skönt är att jag fått hänga med två tjejer i laget. I och med att jag bott själv så har jag fått göra det.

Nu väntar alltså spel i Kopparbergs/Göteborg, men det är oklart om klubben kommer heta just så när den damallsvenska säsongen 2021 drar igång. Vid årsskiftet kommunicerade GFC att man skulle lägga ner sin elitverksamhet, ett besked som skapade starka reaktioner.

Nu kommer i stället Häcken att lägga fram ett förslag på ett extrainsatt årsmöte om att ta över Kopparbergs/Göteborgs elitverksamhet. Om Häckens medlemmar röstar ja blir det verklighet och GFC kommer i stället att ingå i Häckens organisation.

- Jag kände att det var rätt att vända hem nu inför en säsong i stället för att komma i maj i mitten av säsongen. Det var anledningen att jag lämnade efter jul i stället för till sommaren, säger Ökvist om sitt val att återvända till svensk fotboll.

ANNONS

Att spela för just Göteborg har varit en önskan under en längre tid för Ökvist. Redan i november kunde Fotbollskanalen avslöja att 23-åringen ville lämna United för spel i GFC.

- Från yngre ålder har jag alltid lockats av Göteborg. Jag kollade många matcher förra säsongen och de spelar en rolig fotboll. Jag har många vänner i laget och när det stod klart att den finska vänsterbacken (Natalia Kuikka) skulle lämna har jag haft en dialog med Göteborg, säger Ökvist.

Just Natalia Kuikke var väldigt bra i fjol, hur ser du på att ersätta henne?
- Ska jag vara ärligt har jag inte tänkt så mycket på det. Göteborg ville ha mig och jag ville komma till Sverige och spela fotboll. Jag ska göra det bästa jag kan för att bidra till laget, något mer än så har jag inte tänkt.

Vad kan Göteborg förvänta sig av dig kommande säsong?

ANNONS
- Jag ska bidra med mina kvaliteter. Jag har en bra uppspelsfot, har en bra vänsterfot och jobbar hårt. Det är väl det.

Det har ju varit stormigt kring Göteborg. Hur har det påverkat din flytt?
- Jag har inte tänkt på det så mycket, men när man kom hit har det varit lite annorlunda kontra vad man tänkt sig. Men jag har försökt att inte fokusera så mycket på det. Vi kan bara fortsätta träna på och damallsvenskan 2021 ska vi spela oavsett om vi heter Kopparbergs/Göteborg eller Häcken. Vi får se nästa vecka vad det landar i.

Hur går snacket i laget kring om det blir Häcken eller något annat alternativ?
- Vi är inställda på både och. Det kommer bli bra hur som, men personligen lockar det med BK Häcken med tanke på de faciliteter som de har. Jag tror att det kommer bli bättre.

Hur har ni i truppen pratat om det som har hänt de senaste veckorna?

ANNONS
- Just på träningar har vi inte pratat om det så mycket alls. Jag har försökt hålla mig borta från tidningar och sociala medier och fokuserat på vad vi som lag kan göra. Alla är inställda på att vad det än blir så får vi göra något bra av det.

Hur orolig var du att din övergång inte skulle bli av överhuvudtaget?
- Såklart att man funderade lite grann. Jag hade inte skrivit på något, men haft en dialog med dem rätt länge. Jag hade bestämt mig för att lämna United. Jag snackade med Göteborg och de lät ganska trygga med att skulle lösa sig, så jag litade på det.

Utöver spel i Hammarby och Manchester United har Ökvist också spelat i Piteå.

Publicerad 2021-01-24 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto