Damallsvenskan

Under söndagen körde Örebro över Brommapojkarna i damallsvenskan.
Matchen slutade 4-0.

Söndagen bjöd på fyra matcher i damallsvenskan. Bland annat drabbade Örebro och Brommapojkarna samman.

Örebro har, efter 16 omgångar, placerat sig som tabelltia medan BP har det tufft i botten tillsammans med AIK på sex poäng.

När Örebro tog emot Stockholmslaget på hemmaplan var det inget snack om saken.

Med en bekväm 3-0-ledning i halvtid hade BP en rejäl uppförsbacke i andra halvlek - och den gick inte att vända. Hemmalagets Heidi Kollanen gjorde 3-0 strax innan halvtid och fastställde senare slutresultatet 4-0 i slutet av andra halvlek.

Elli Pikkujämsä gjorde 1-0 och Elizabeth Pechersky satte 2-0.

På Tunavellen tog Eskilstuna United emot Hammarby. Matchen slutade 1-0 till gästerna där Vilde Hasund satte matchens enda mål på frispark. På planen fanns även det danska nyförvärvet Simone Boye Sørensen. Hon var mäkta imponerad över Bajen-klacken som rest till Eskilstuna.

Jag har spelat i Tyskland och England men det här var speciellt, säger hon till Viaplay efter matchen.

Mötet mellan Umeå och Kalmar slutade 1-1 medan Piteå slog AIK med 1-0.