Pikkujämsäs dubbel gav Kif Örebro segern mot Umeå

Damallsvenskan

Elli Pikkujämsäs två mål gav Kif Örebro en 2-0-seger hemma mot nykomlingen Umeå IK.
Nu placerar sig Örebro på tredjeplats efter fyra spelade omgångar.

Inför att nykomlingen Umeå IK kom på besök hos Kif Örebro under onsdagskvällen hade de sistnämnda noterats för två segrar och en förlust på sina inledande tre matcher i damallsvenskan 2022. Umeå, i sin tur, hade en seger, ett kryss och en förlust.

Men på Behrn Arena blev Örebro numret för stort för Umeå, och den stora skillnaden denna afton var Elli Pikkujämsä. Försvararen, som spelade mittfältare, noterades för mål i den 34:e minuten och 59:e minuten - vilket innebar slutresultatet 2-0 till Kif Örebro.

Segern innebär att de klättrar upp på tredjeplats i tabellen, en poäng bakom serieledande Linköping. Umeå, i sin tur, placerar sig på niondeplats med fyra poäng på fyra spelade.

Örebro: Enblom - Hoff Persson, Ros Augustdottir, Kovacs, Sandberg - Pikkujämsä, Wickenheiser - Hellström, Lockwood, Kollanen - Rantanen.

Umeå: Nayler - Miettunen, Dahlkvist, Santamäki, Campos - Åberg Zingmark, Koivisto, Mellouk - Björk, Honkanen, Dahlqvist.