Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Piteås Ikidi talar ut om rånarna: "De kunde ha tagit mitt liv"

Damallsvenskan

2012 var Piteås Faith Ikidi hemma på besök hos familjen i Nigeria.
Då bröt sig inkräktarna in för att kidnappa backstjärnan.
- Jag hörde att de slog pappa, säger hon till Aftonbladet.

Foto: Bildbyrån.

I slutet av förra året bestämde sig Piteås backstjärna Faith Ikidi för att stanna i klubben ytterligare en säsong. Den 33-åriga försvararen kommer därmed göra sin tionde säsong i klubben när damallsvenskan startar igen.

I en intervju med Aftonbladet berättar nu Ikidi om ett hemskt minne som finns kvar från 2012. 33-åringen var på besök hemma hos familjen i Nigeria, ett Nigeria som då var väldigt oroligt. Ikidi väcktes en morgon av oväsen. Inkräktare hade brutit sig in i hemmet och ropade: "Var är hon?", "Var är våra dollar?".

- De röjde runt. Jag hörde att de slog pappa. När de inte hittade något värdefullt slog de igen. Knuffade. Det var hemskt att höra. Jag sa samma ord om och om igen. Herre skydda mig från ondska, skapa en sköld så att de inte ser mig. De slog sönder ett nät men missade garderobsdörren. Jag hade tur. De hade bara kommit för att kidnappa mig, så de stal inte ens något innan de drog, säger hon till tidningen.

Annons

De maskerade männen var ute efter 33-åringen – och för Aftonbladet berättar Ikidi att det var någon som känner henne som hade organiserat kidnappningen. En nära släkting.

- De var hemska typer. Många gånger nöjer de sig med att stjäla och slåss, men de var sådana som kunde ha tagit mitt liv. Sådant hände.

Rånarna lyckades inte komma åt Ikidi, men mittbacken var skärrad när hon återvände till Piteå. Vintern därefter vågade hon inte åka hem till Nigeria, något hennes föräldrar inte ville att hon skulle göra heller.

Sedan dess har åren gått. 2015 ansökte hon om medborgarskap för att stanna i Piteå, något som hon fick beviljat. 2018 var Ikidi med och vann SM-guld med Piteå, där hon var äldst i det guldvinnande laget. För Aftonbladet berättar 33-åringen att det har funnits chanser att flytta – men att hon blir kvar i Piteå karriären ut.

Annons

- Alla på jorden vill bo på ett bekvämt ställe, där du inte är rädd att någon ska döda eller kidnappa dig. Jag kommer återvända till Nigeria, men Sverige är mitt hem, säger Ikidi.

Publicerad 2020-03-29 kl 15:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto