Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Popperyd ny sportchef för IFK Norrköpings damorganisation

Damallsvenskan

Växjö DFF:s sportchef Dennis Popperyd byter klubb.
Han tar nu över som sportchef för IFK Norrköpings damorganisation.

Foto: Bildbyrån.

Dennis Popperyd byter Växjö DFF mot IFK Norrköping där han blir sportchef för dam. Det stod klart på torsdagen. Tidigare under torsdagen gick IFK Norrköping även ut med att klubben kommer presentera en stor jämställdehetssatsning på fredagen.

- Med Dennis som ny sportchef för dam- och flickverksamheten får vi en till viktig pusselbit på plats i byggandet av en mer komplett verksamhet. Dennis har gjort ett bra jobb i Växjö och vi får en person som tar den övergripande rollen vilket gör att Tor-Arne (Fredheim) får möjlighet att ännu mer fokusera på att vara huvudtränare för vårt elitlag, säger klubbdirektör Michael Sturehed till klubbens hemsida.

Annons

Förutom rollen som sportchef i Växjö DFF har Popperyd tidigare varit talangscout för AIK:s akademi. 

Dubbelklubbsstatusen med två lag i våra högsta serier ser jag som väldigt positiv då det finns massor att både lära och att arbeta tillsammans med. Supportrarna har visat att de är med och stöttar tjejerna vilket jag tycker är väldigt roligt, att vi tillsammans med supportrarna arbetar för att IFK Norrköping också ska nå stora framgångar på damsidan, säger Poppreyd till klubbens hemsida.

Den nuvarande managern, Tor-Arne Fredheim, kommer slutföra transferfönstret innan han går över till rollen somo huvudtränare.

Dennis Popperyd väntas tillträda om några veckor.

Växjö DFF skriver samtidigt att huvudtränare Olof Unogård tar över ansvaret som sportchef "tills vidare".

Publicerad 2024-02-29 kl 15:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto