POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
4v

Prioritet Finans stöttar GFC - drömmer om CL-final hemma 2021: "Ska inte sätta press - men en dröm"

Foto: Bildbyrån.

Prioritet Finans går in med pengar i Kopparbergs/Göteborg.
Nu drömmer vd:n Nils Wiberg om en CL-final på Gamla Ullevi 2021. 
- Vi ska inte sätta press på något sätt, men det är en dröm, säger han till Fotbollskanalen. 

Kopparbergs/Göteborg slutar i år, för andra året i följd, på andraplats i damallsvenskan och får därmed även nästa år spela i Champions League. Däremot har klubben inget SM-guld på meritlistan, men snart kan det möjligen bli ändring på det. 

Göteborgslaget och finans- och factoringbolaget Prioritet Finans, som tidigare har varit stjärnsponsor till IFK Göteborg och är huvudsponsor till Djurgården, meddelade under tisdagen att de ingår ett samarbete, något Aftonbladet var först att skriva om. Enligt GP går Prioritet Finans in med 3,9 miljoner kronor fördelat över tre år, vilket är en stor summa för föreningen, som enligt Aftonbladet, i fjol hade en omsättning på runt elva-tolv miljoner kronor. 

Prioritet Finans vd Nils Wiberg berättar nu att han vill stötta föreningens integrationsprojekt "Shake Hands", som går ut på alltifrån att "integrera nyanlända i det svenska samhället till att skapa sammanhang och gemenskap för någon med en funktionsvariation", men även bidra till föreningens ungdomsverksamhet. 

Men för att det ska gå vägen behövs satsningar på seniorlaget.

Wiberg vill att ungdomar ska få förebilder i ett framgångsrikt seniorlag, vilket därefter kan ge ringar på vattnet till "Shake Hands" och klubbens ungdomsverksamhet. 

- Jag gillar det integrationstänket och Djurgården har något motsvarande, men man måste skapa förebilder från detta och därför går vi in som huvudpartner i Kopparbergs/Göteborg genom att satsa på A-laget för att skapa förebilder. A-laget skapar förebilderna och sedan måste någon ta hand om ungdomarna med idrotten som är så fostrande och då har Kopparbergs/Göteborg en jättefin grej med det här "Shake Hands", där man tar hand om ungdomarna, plus att de har samarbete med 15 mindre klubbar i Göteborgsområdet. Därför är det en väldigt spännande klubb, säger Wiberg till Fotbollskanalen. 

Wibergs dröm är nu att föreningen, med hjälp av det ekonomiska stödet, ska nå sportslig framgång och bli första svenska lag att nå Champions League-final sedan Tyresö 2014. Champions League-finalen 2021 spelas nämligen på Gamla Ullevi i Göteborg. 

- De spelar ju i Champions League nästa år och var spelas Champions League 2021? Hur gammalt är Göteborg då? 400 år. Jag får ju drömma. Finalen spelas ju på vår nationalarena 2021, säger Wiberg.

Din dröm med att du går in i Kopparbergs/Göteborg är att laget ska spela Champions League-final på Gamla Ullevi 2021?
- Ja, det är en liten dröm. Vi ska inte sätta press på något sätt, men det är en dröm. Det viktiga är att vi först skapar någonting och sedan backar det genom att skapa förebilder i A-laget, att det skrivs om det och att småflickor intresserar sig för det. Sedan tar vi hand om det här integrationsprojektet "Shake Hands". Allting hänger ihop. Jag brinner för ett samhälle där vi är vänner och inte håller på och bråkar och slåss. Jag vill att vi ska tycka om varandra oberoende av nationalitet. Det lär vi oss inom idrotten. 

Även om utländska ligor, på damsidan, är på frammarsch tror Wiberg att Kopparbergs/Göteborg fortsatt kan locka bra spelare som kan stärka klubben. 

- Ja, jag tycker att Kopparbergs/Göteborg borde vara en väldigt attraktiv klubb. De spelar i Champions League, satsar, Göteborg fyller 400 år. Det borde verkligen vara en klubb att komma till, säger han och fortsätter:

- Jag tror fortfarande att damallsvenskan håller absolut toppklass i Europa. Det finns fortfarande möjligheter, men det beror också på hur mycket storklubbarna satsar i Europa. Vi vet till exempel inte vad Barcelona och de tyska klubbarna gör. Jag tror dock fortfarande att allsvenskan kanske är den bästa ligan i Europa. Jag tror fortfarande att kvalitetsspelare söker sig till damallsvenskan. 

Wiberg vill inte sätta någon press, men hoppas förstås inom en framtid på att få fira Kopparbergs/Göteborgs första SM-guld någonsin. 

- Vi sätter ingen press på någonting. Det vore kanske roligt att uppleva det någon gång, men det är ingen idé att sätta press. Nu gör vi det här, har nationalarenan i Göteborg och gör det här för Göteborgs storlag. 

Publicerad 2019-10-22 kl 16:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå