Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rantanen opererad – hoppet om EM lever

Damallsvenskan

Amanda Rantanen bröt handleden i förra veckan – och det såg ut som att EM var i fara.
Nu har finskan opererats och hoppet om EM lever ännu.
- Följer rehaben prognosen kan hon vara tillbaka till sommaren, säger Fredrik Stengarn, ordförande i KIF Örebro i ett pressmeddelande.

Foto: Bildbyrån

Amanda Rantanen.

Finska landslagsspelaren Amanda Rantanen bröt handleden i matchen mot Eskilstuna – hon landade illa efter en duell och fördes direkt till sjukhus där frakturen konstaterades. Dessutom kom man fram att hon behövde genomgå en operation – och det såg ut som att EM skulle vara i fara.

Men under tisdagsmorgonen genomgick hon en operation och nu väntar rehab, således missar hon vårsäsongen, men hoppet om EM lever kvar. För nu ska Rantanen vara still i en vecka och om läkningen följer den förväntade prognosen ska hon efter den veckan kunna återgå till vanlig träning 1-2 veckor utan fysisk kontakt för att sedan träna fullt ut som vanligt.

Annons

- Jag ska komma tillbaka så fort det går, och då ännu starkare! Tack för allt stöd från alla och den vård jag fått, och jag längtar efter att få komma tillbaka till planen och träffa våra supporters igen, säger Rantanen i ett pressmeddelande.

KIF Örebros ordförande Fredrik Stengarn:

- Vi hoppas alla att Amanda ska komma tillbaka så fort som möjligt. Det känns bra att hon snabbt fick komma till sjukhuset för röntgen direkt efter att skadan skett, så det blev en bild av vad som väntade. Jag vill hylla arbetet i vårt medicinska team både på plats på matchdagen och i dialogen efteråt med sjukvården. Tillsammans har de säkerställt att Amanda fått bästa möjliga förutsättningar att snabbt komma tillbaka. Inte minst tack vare att operation kunde ske redan på tisdagsmorgonen, bara dagar efter skadan. Dessutom med en nöjd kirurg gällande ingreppet och god prognos för återkomst.

Annons

– Nu håller vi tummarna för att Amandas rehab följer prognosen, så hon kan vara tillbaka till sommaren.

Publicerad 2022-06-01 kl 11:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto