Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Rekordstort intresse när Häckens medlemmar avgör Kopparbergs framtid: ”Skulle säga att det är 50/50”

10v

Nu avgörs det om Kopparbergs/Göteborg blir Häcken.
Häckens ledning tror på en sammanslagning - men supporterklubben Getingarna är inte lika säker.
- Jag skulle säga att det är 50/50, säger ordförande Robin Heed.

Intresset i Häcken är rekordstort när det på onsdagens extrainsatta årsmöte ska röstas om en eventuell sammanslagning med Kopparbergs/Göteborg. 353 personer är anmälda till mötet och på tisdagen startade förtidsröstningen.

- Det märks att det här är en fråga som väcker stort engagemang. På våra tidigare årsmöten när det inte har varit corona så har det varit ungefär femtio personer som har kommit. Förtidsröstningen startade klockan nio i går och efter tre timmar så hade sextio personer röstat. Intresset för att göra rösten hörd är stort och vi är otroligt glada över att våra medlemmar vill säga sitt i saken, säger Häckens klubbchef Marcus Jodin till Fotbollskanalen.

ANNONS

På medlemsmötet kommer supporterklubben Getingarna att hålla ett anförande och dela med sig av tankar angående en eventuell sammanslagning. Därför tycker deras ordförande Robin Heed att det är lite olyckligt med förtidsröstningen.

- Det betyder att alla som röstar inte får ta del av det som vi kommer att säga, säger Heed till Fotbollskanalen.

- Men att 353 personer är anmälda till mötet är fantastiskt. Det känns jäkligt kul. Den här frågan har visat att den är så viktig. Alla känner att det är en extremt viktig fråga och alla är engagerade. Vi kommer att gå vår egen väg.

Vilken väg tror du att ni tror kommer att gå?
- Det är svårt att säga. Klubbens strategi är att det ska gå igenom och man har sagt att majoriteten är positiva. Men jag tror inte att det är så enkelt. Jag hör ju hur snacket går och vad folk tycker. Jag skulle säga att det är 50/50. Det kommer att vara jämnt och man ska inte ta ut något i förskott, säger Heed.
ANNONS

Om du gissar hur det blir, vad tror du då?
- Om jag skulle säga ja eller nej nu så blir det vad jag personligen tycker. Jag vill inte påverka folk innan röstningen.

Hur skulle du känna om det blir så som du inte kommer att rösta?
- Vi vill att så många som möjligt kommer på mötet, det har vi lyckats med. Medlemmarna bestämmer ju vilken väg vi ska gå, så vi kommer att stötta oavsett. Vi kommer att stötta det beslutet som det blir. Om det blir ett nej så får man ha en dialog om hur vi ska satsa på damlaget som vi har i dag. Om det blir på det andra hållet, ett ja, då ser vi att vi också vill sitta med i diskussionerna med GFC.

Klubbchef Marcus Jodin håller inte riktigt med Getingarna om att Häckens ledning har sagt att majoriteten är positiva till en sammanslagning.

- Vi har absolut inte tagit ut något i förskott, men när styrelsen lägger fram förslagen har man en förhoppning och en känsla av att medlemmarna kommer att engagera sig i det här. Men vi har inte tagit ut något. Men vi har känt att det blåst positiva vindar. Vi förstår dock att medlemmarna inte kommer att vara eniga, vilket är fullt rimligt i en medlemsdemokrati, säger Jodin och fortsätter:
ANNONS

- Jag hoppas från klubbens sida att det ska bli en sammanslagning och att vi tar över GFC:s verksamhet. Men om det blir ett nej så handlar det om att respektera medlemmarnas vilja, det är medlemmarna som är våra chefer. Det kommer vi att göra och gå vidare utifrån det.

Getingarna säger också att de ska ha något anförande på mötet och att det är olyckligt att personerna som har förtidsröstat inte får ta del av deras tal - hur ser du på det?
- Vi har fått önskemål från två medlemshåll om att göra framförande. Supporterklubben Getingarna är en. Den andra är en medlem som 2016 la fram motionen om den nuvarande damsatsningen, som kommer yttra sig nu. Detta ligger med i dagordningen, sedan har ju alla yttranderätt.

Hur är din magkänsla?
- Jag vill inte spekulera där. Jag har från början en indikation och efter det har det viktigaste varit att ge så mycket underlag som möjligt för våra medlemmar att lägga en röst. Men jag vill inte förekomma.
ANNONS

- I all ovisshet är det klart att det finns två tydliga utgångar. Det ena innebär en ny del som behöver hanteras, och om det blir den andra sidan skulle det kunna innebära att det återgår till så som det såg ut innan frågan kom upp.

Kopparbergs/Göteborg kommer å sin sida att ha ett årsmöte på torsdagen där medlemmarna också ska ta ställning i frågan.

Om det blir ett ja där också så är sammanslagningen ett faktum och Häcken tar över Kopparbergs/Göteborg. Men rent formellt kvarstår dock Kopparberg som klubb under den kommande säsongen.

Eftersom BK Häcken redan har ett damlag i division 2 så får lagen inte ha samma namn.

- Om det blir en sammanslagning så kommer Kopparberg först att heta BK Häcken med ett tillägg efter. Men det kommer inte att vara något företagsnamn. Och man kommer att flytta in här på Bravida och spela sina matcher här, säger Jodin.

ANNONS

Vad händer med ert befintliga damlag om det blir en sammanslagning?
- Vi har varit tydliga med att den satsningen som ligger, den fortsätter. Damlaget som vi har nu kan bli en viktig del i den här satsningen, så det laget kommer att finnas kvar och spela vidare.

På vilket sätt?
- Det kommer att vara ett utvecklingslag där vi på sikt ser synergier. Det finns ju ingen U21-serie på dam som på herr. Rosengård har ett utvecklingslag i division 1 för att hitta balansen. Vi ser division 2-laget som en viktig del.

Publicerad 2021-01-27 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto