POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN

Rosengård bänkar stjärnan mot Linköping: "Inte den spelare hon var när hon lämnade"

Foto: Bildbyårn.

Anja Mittag skulle ersätta Marta.
Men till morgondagens toppmöte petas anfallsstjärnan.
- Anja kom inte som den spelare hon var när hon lämnade för två år sedan, säger tränaren Jack Majgaard Jensen till Sydsvenskan.

Efter två förluster på de fem inledande matcherna är det ett pressat FC Rosengård som åker till Linköping under lördagen. Storfavoriten har så här långt inte motsvarat förväntningarna vilket får huvudtränaren Jack Majgaard Jensen att agera.

Till mötet med Linköping under lördagen väljer han nämligen att peta storstjärnan Anja Mittag, som värvades in till laget för att ersätta Marta. Mittag har ett förflutet i Malmö-klubben och enlig Majgaard Jensen har hon en bit att vandra innan hon är tillbaka i fullgott slag.

- Anja kom inte som den spelare hon var när hon lämnade för två år sedan. Hon har varit under utveckling, och tyvärr under negativ utveckling när det gäller hennes självförtroende, säger han Sydsvenskan.

Mittag, som kom till klubben från tyska Wolfsburg där det inte blev speciellt mycket speltid, har noterats för två mål på de inledande fem matcherna.

- Det är ett av de felen vi har gjort, att vi trodde att hon skulle vara med från start. Men mentalt har hon en historia som man måste ta höjd för. Det är viktigt att förstå att hon är människan Anja, inte en maskin. Hon går inte bara in och fortsätter det jobb hon gjorde för två år sedan. Men hon är en fantastisk spelare och vi tror stenhårt på henne, annars hade vi inte tagit hit henne. Men vi måste också erkänna att hon inte är där hon var för två år sedan.

På topp mot Linköping startar i stället Lotta Schelin till Ela Masar McLeod.

Damallsvenskan

Tabell

# Lag S V O F +/− P
1 Djurgårdens DFF 0 0 0 0 0 0
2 Eskilstuna United DFF 0 0 0 0 0 0
3 FC Rosengård 0 0 0 0 0 0
4 IF Limhamn Bunkeflo 0 0 0 0 0 0
5 KIF Örebro 0 0 0 0 0 0
Publicerad 2017-05-19 kl 16:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå