Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rosengård förändrar i ledningen - Glennmo ny klubbchef

Damallsvenskan

MALMÖ. FC Rosengård genomför en omorganisation. 
Ny klubbchef blir Johan Glennmo. 
- Jag har brunnit för den här föreningen sedan jag klev in här 2010, säger han. 

Foto: Bildbyrån.

FC Rosengård genomför en större omorganisation. Under tisdagen meddelade klubbchefen Jenny Damgaard att hon slutar efter 15 år i klubben. Rollen som klubbchef har hon haft sedan 2020 och under 20-talet har Rosengård vunnit två SM-guld och varit en återkommande deltagare i Women’s Champions League. 

Ny tillförordnad klubbchef blir den tidigare styrelsemedlemmen Johan Glennmo.  

- Jag har brunnit för den här föreningen sedan jag klev in här 2010, och tycker att det är fantastiskt roligt att jobba i den här föreningen. Framförallt balansen mellan fotbollsverksamheten och den sociala verksamheten. Det är med glädje och spänning som jag ser fram emot detta, säger Johan Glennmo. 

Annons

Ordföranden Håkan Wifvesson: 

- Det händer väldigt mycket i fotbollsvärlden och vi känner att vi behöver anpassa oss och göra lite nya saker i vår utveckling och ta nya steg. Styrelsen har under egentligen under hela hösten jobbat igenom en ny lite strategi där vi tittat igenom vissa delar. Vissa delar gör vi lite nytt, men vissa delar som fortsätter vi också med och förstärker, säger han.

Rosengård tillsätter också en ny fotbollschef: Roger Palmgren. Han har en bakgrund bland annat som akademichef i BP och ska se till att akademiverksamheten i Rosengård bland annat vässas.  

- Vi måste utbilda fler talanger om vi ska få ett starkt landslag. Vi har många duktiga talanger redan och vi måste vara få ut fler till de största ligorna Vi måste träna mycket mer och träna bättre, säger Roger Palmgren. 

Annons

Under onsdagens pressträff presenterade Malmöklubben också en ny strategi. Rosengårds uttalade mål är att vara topp-tre i Sverige och nå Europaspel.  

- Klart att ingen är nöjd när vi når en sjundeplats. Vi vet också förutsättningarna, att det finns andra klubbar med en annan ekonomi än oss. Vi har exempel som BK Häcken och Hammarby i Sverige som gjort fantastiska investeringar och de har gjort bra resultat. Och det är kanske dem vi tittat på mest, hur vi ska kunna möta de klubbarna som är där uppe nu. Det är vår utmaning nu. Vi behöver fokusera på vad FC Rosengård ska göra för att ta sig tillbaka och vara topp-tre och nå Europaspel, säger ordföranden Håkan Wifvesson.  

Han vill också satsa på herrlaget, nykomling i ettan södra, där målsättningen är att nå superettan på sikt. Jessica Stegermaier blir ny hållbarhetschef. FC Rosengård slutade sjua i damallsvenskan 2023. 

Annons
Publicerad 2024-01-10 kl 10:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto